Gemeente Winterswijk


Lagerhuisdebat met leerlingen Driemark tijdens Winterswijks Politiek Café

28 februari 2008

Winterswijk - Op vrijdag 7 maart organiseert de gemeente Winterswijk voor de tweede keer dit jaar een Winterswijks Politiek Café. In een ongedwongen sfeer kunnen belangstellende inwoners discussiëren met de Winterswijkse politiek. Dit keer staat onder andere een Lagerhuisdebat op het programma met een groep leerlingen van de Driemark. Ook wordt gepraat over het schoolzwemmen en de parkeervisie. Aansluitend is gelegenheid om in een informele sfeer te spreken met burgemeester, wethouders en commissie- en raadsleden. De bijeenkomst wordt gehouden bij The Gallery en duurt van 17.00 tot 19.00 uur. Toegang is gratis.

Op vrijdag 7 maart ontvangt het Winterswijks Politiek Café bijzondere gasten: acht leerlingen van De Driemark. De leerlingen zijn ervaren debatvoerders. Zijn doen mee aan tv-debatprogramma 'Het Lagerhuis' van de VARA. Zijn gaan debatteren met de aanwezigen aan de hand van de stellingen. De stellingen hebben betrekking op actuele sociale en maatschappelijke thema's. Twee van de stellingen zijn " Een deel van de kinderbijslag moet direct aan kinderen worden overgemaakt" en "Het stemrecht moet beperkt worden tot mensen met alléén de Nederlandse nationaliteit." Daarnaast zijn er twee thema's die centraal staan: 'Het schoolzwemmen opnieuw in Winterswijk' en 'De toekomstige Parkeervisie'.

Zeepkist
Ook andere onderwerpen zijn bespreekbaar tijdens het café. Heeft u een onderwerp dat u graag wilt bespreken? Wilt u uw mening kwijt? Of wilt u in discussie met de politiek of andere aanwezigen hierover? Klim dan op de zeepkist. Iedere spreker krijgt vijf minuten de gelegenheid. Als u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid dan graag even voor aanvang melden bij de gespreksleider van de avond.

Meepraten?
Belangstellenden zijn van harte welkom op vrijdag 7 maart bij The Gallery aan de Meddosestraat 4-8 in Winterswijk, van 17.00 tot 19.00 uur. Breng gerust vrienden, kennissen of buren mee. De toegang is gratis.

Agenda Winterswijks Politiek Café
Voor het eerst komende half jaar zijn de volgende data gepland voor het Winterswijks Politiek Café: 4 april, 9 mei en 13 juni. Belangstellenden die de uitnodiging hiervoor per mail willen ontvangen kunnen zich hiervoor aanmelden via communicatie@winterswijk.nl