Gemeente Aalten


Aalten en Bredevoort op z'n Paasbest!

Alweer voor de tiende maal gaan Aalten en Bredevoort er op hun paasbest uitzien. En dat dankzij al die vrijwilligers van buurt- en speeltuinverenigingen die dit jaar op 7 en 8 maart weer een opruimactie van zwerfafval houden.
Zwerfafval is afval dat mensen, bewust of onbewust, weggooien of achterlaten op plaatsen die daar niet voor bestemd zijn. Zwerfafval is het afval dat rondslingert op straat, in de berm, in het plantsoen, de natuur enzovoorts. Het bestaat voornamelijk uit blikjes, flesjes, wikkels, patatbakjes, sigarettenpeuken, kauwgomresten, kranten, folders en tissues.
Veel mensen weten niet dat, als afval op straat of in de natuur terechtkomt en niet wordt opgeruimd, het dagen tot jaren duurt voordat het vergaan is. Bij een appelklokhuis duurt dat ongeveer 14 dagen, bij een sigarettenpeuk is dat al 2 jaar, kauwgom al gauw 20 tot 25 jaar en bij een frisdrankblikje duurt dat maar liefst 50 jaar. Genoeg reden dus om afval in de afvalbak te doen en niet achteloos `van je af te gooien'.
Gelukkig zijn er ook mensen die zich dit wel realiseren en zich ergeren aan het zwerfvuil op straat. Zij proberen deze onverschilligheid te doorbreken en zijn zelfs bereid om zelf actie te ondernemen.

Daarom zijn wij blij met al die vrijwilligers van buurt- en speeltuinverenigingen die dit jaar weer een opruimactie houden onder het motto: de gemeente Aalten op zijn paasbest! Mensen die het niet te gênant of te veel werk vinden om bijvoorbeeld afval van de straat op te rapen en weg te gooien.
Deze opruimactie wordt op vrijdag en zaterdag 7 en 8 maart al weer voor de tiende keer gehouden in de bebouwde kom van zowel Aalten als Bredevoort. Buurt- en speeltuinverenigingen komen dan het zwerfvuil, dat op straat en in de plantsoenen ligt, opruimen.

Binnenkort zullen wij u laten weten hoeveel er dit jaar weer opgeruimd is.

Alle vrijwilligers van buurt- en speeltuinverenigingen die Aalten en Bredevoort op z'n paasbest proberen te krijgen: alvast hartelijk bedankt daarvoor!