Metaalunie

Handelsmissie Portugal in het teken van energie

3-3-2008

Van 7 tot en met 10 oktober 2008 organiseert de Nederlands-Portugese Kamer van Koophandel, in opdracht van de EVD, een handelsmissie naar Portugal op het gebied van duurzame energie en energiezuinig bouwen. Deze handelsmissie wordt georganiseerd in samenwerking met de Kamer van Koophandel Noord Nederland, Energy Valley, Koninklijke Metaalunie, MKB Nederland, SenterNovem en VROM.

Marktkansen voor Nederlandse bedrijven
De Portugese overheid legt steeds meer nadruk op decentrale energiesystemen en hernieuwbare energie. Op dit moment ontbreekt het in Portugal echter aan de kennis, kunde en innovatieve oplossingen zoals deze in Nederland bestaan. Aangezien duurzame energietechnologie in Nederland al jarenlang een prioritaire sector is, heeft het Nederlandse bedrijfsleven ruime ervaring en kennis in huis om Portugese projecten die op dit moment in ontwikkeling zijn te ondersteunen. De voorloperspositie van Nederland bij de implementatie van EU-richtlijnen als de Energy Performance Building Directive en het betrouwbare imago van de Nederlandse producten en diensten maken het Nederlandse bedrijfsleven tot een graag geziene partner.

Intakegesprekken
Naast deelname aan een seminar en handelscontactenbijeenkomst kunnen deelnemers de beurs bezoeken. U kunt een intakegesprek inplannen met Evert Jan Schouwstra (Kamer van Koophandel Noord Nederland) en Marjon van Dinther (Nederlands-Portugese Kamer van Koophandel) om voorafgaand aan de handelsmissie uw profiel en uw wensen door te nemen.

23 april 2008 - Amersfoort
Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland
Printerweg 6, Amersfoort

De route naar de Kamer van Koophandel Amersfoort.

24 april 2008 - Groningen
Energy Business Plaza Groningen