Ingezonden persbericht



4 maart 2008

Russisch orkest brengt volksmuziek in Groninger Museum

Rondom de tentoonstelling Russische sprookjes, volksverhalen en legenden organiseert het Groninger Museum speciaal voor jong en oud een veelzijdig activiteitenprogramma. Op vrijdag 7 maart brengt het orkest van het Tchaikovsky Muziek College te Ekaterinburg een sprankelende uitvoering van echte Russische volksmuziek.

Speel maar door, mijn balalaika!
Het Russische orkest Tchaikovsky Muziek College te Ekaterinburg speelt, in originele Russische volkskostuums, voor de eerste keer in Nederland. Het wordt een bijzondere avond met Russische muziek gespeeld op Russische volksinstrumenten. Het is een unieke kans om met de originele Russische instrumenten en deze muziek kennis te maken!

Muziek
Tchaikovsky Muziek college Ekaterinburg
Speel maar door, mijn balalaika!
Datum: vrijdag 7 maart 20.00 uur

In de periode van 3maart tot en met 16 maart 2008 zijn de volgende activiteiten:

Iwan de dwaas & verhaaltje over het beestje
De Russian school of arts brengt twee sprookjes ten gehore, Iwan de dwaas en het verhaaltje over het beestje. Iwan de Dwaas is een Russische volksvertelling over een jongen die door andere mensen gezien wordt als een dwaas. Hij is een goedzak die doorlopend onzelfzuchtig anderen probeert te helpen. Op gegeven moment gaat Iwan samen met zijn zusje het bos in om Vasilisa, de schone, van duistere krachten van Baba Jaga te redden met de hulp van de Vuurvogel. Vele beproevingen moet hij doorstaan. Verhaaltje over het beestje is een opera over een pasgeboren beestje. Het beestje gaat op ontdekkingsreis uit en merkt dat niet iedereen een vriend is. Deze opera is gebaseerd op het verhaal van Mamin -Sibirjak. De opera is in het Russisch maar een vertaling van de tekst is aanwezig.

Kindertheater
Iwan de dwaas & verhaaltje over het beestje
Datum: zondag 9 maart 14.00 uur
Door: Russian school of arts

Philobibl zijn verboden Russische volksverhalen
Alexander Nikolajevitsj Afenesjev, een Russische folkorist, publiceerde tussen 1855 en 1863 een verzameling Russische erotische volkssprookjes. Deze sprookjes kwamen in het tsaristische Rusland niet door de censuur en werden daarom anoniem in Genève uitgebracht. De meeste verhalen zijn uniek Russisch en vormen een interessante bron over het leven van alledag in het oude Rusland. In de voorstelling van deze avond maakt u kennis met een vertolking waarbij de Russische muzikant het publiek zal verrassen met typische Russische klanken. De voorstelling zal voor de bezoeker een belevenis zijn.

Vertelconcert
Erotische Russische sprookjes
Philobibl zijn verboden Russische volksverhalen
Sprekers: Guy Thielen, Dimitry Mosa en Canci Geraedts Datum: vrijdag 14 maart en 4 april 20.00 uur

Voorleesmiddagen
Tijdens deze voorleesmiddagen lezen bekende Nederlanders en onbekende Nederlanders Russische sprookjes voor. Iedereen, jong én oud, is van harte welkom! Woensdag 5 maart: Ingrid Kasdorp, medewerker informatiebalie. Woensdag 12 maart: Pieter Baak, museummedewerker.
Datum en tijd: iedere woensdag, een aantal zaterdag- en zondagmiddagen van 15.00 - 16.00 uur.

Het Groninger Museum is iedere vrijdag tot 22.00 uur geopend. Deze vrijdagavonden worden gesponsord door RWE.

Kaarten zijn verkrijgbaar via het Groninger Museum tenzij anders vermeld. Kaartverkoop vindt plaats aan de kassa in de entreehal van het Groninger Museum. Bij de prijs voor de activiteit is de entree voor het museum niet inbegrepen, tenzij anders vermeld. De openingstijden van de kassa zijn gelijk aan die van het Groninger Museum, de kassa sluit echter een kwartier voor sluitingstijd van het museum. Museumkaarten en andere kortingskaarten zijn niet van toepassing op kaarten voor activiteiten. Restitutie is niet mogelijk.
Voor de culturele activiteiten geldt vol is vol.

Reserveren & informatie
Telefonisch kaarten reserveren is mogelijk. Gereserveerde kaarten kunnen tot een half uur voor aanvang van de activiteit worden afgehaald; daarna vervalt de reservering. Voor reserveringen en meer informatie kunt u contact opnemen met het Boekingsbureau bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur via telefoonnummer 050 3666555, of e-mailen via boekingen@groningermuseum.nl. Ook kunt u het internet-reserveringsformulier gebruiken onder aan de pagina van de door u gekozen activititeit. Uw formulier wordt tijdens kantooruren verwerkt. U kunt voor de activiteiten op zondagmiddag tot vrijdagmiddag 16.00 uur reserveren.

Groninger Museum - Museumeiland 1 - Postbus 90 - 9700 ME Groningen
+31 (0)50 3666555 - I 0900-8212132 - info@groningermuseum.nl Geopend: di. t/m zo. en feestdagen 10.00 tot 17.00 uur. in juli en augustus ook maandag van 13.00 - 17.00 uur Gesloten: op maandag, 1 januari en 25 december

Klik hier om u af te melden van de nieuwsbrief.