RTL Group

Monique van de Ven gasthoofdredacteur 'RTL Boulevard'

Actrice/regisseur Monique van de Ven is op vrijdag 7 maart gasthoofdredacteur van 'RTL Boulevard'. In 'haar' uitzending maakt de Nederlandse filmlegende onder meer ruimte voor een interview met ex-'James Bond' en Unicef-ambassadeur Roger Moore. Ook is er aandacht voor de nieuwe film 'Zomerhitte', die door Monique geregisseerd wordt.

Monique bereikte in 1973 met haar filmdebuut 'Turks Fruit' meteen ook haar grote doorbraak als actrice. De film van regisseur Paul Verhoeven ontving een Acadamy Award-nominatie. 'De Aanslag', waarin Monique eveneens schitterde, won daarna zelfs een Oscar. Enkele andere bekende titels op de film-cv van Monique zijn: 'Brandende Liefde', 'Keetje Tippel', 'Iris', 'Hoge Hakken, Echte Liefde', 'Eline Vere', 'Een Maand Later', 'Amsterdamned' en 'The Discovery Of Heaven'. Ook op tv is ze te zien geweest zoals in de serie 'Spangen' en een gastrol in 'Starsky & Hutch'. Voor de nieuwe film 'Zomerhitte' gaat Monique aan de slag als regisseur. In 'Zomerhitte', de verfilming van het door Jan Wolker geschreven boekenweekgeschenk 2005, raakt een fotograaf op Texel in de ban van een ontwapenende en ongrijpbare vrouw die een mysterieuze connectie heeft met een veel oudere man.

Als gasthoofdredacteur van 'RTL Boulevard' heeft Monique bekende voorgangers zoals Jamie Oliver, Max Westerman, André van Duin, Marco Borsato, minister-president Balkenende, Fons van Westerloo, Viola Holt, Edwin Evers, Maartje van Weegen en Wendy van Dijk. Ze wordt op vrijdag 7 maart in de 'RTL Boulevard'-studio bijgestaan door Daphne Bunskoek en Albert Verlinde.

Uitzending: RTL 4, vrijdag 7 maart, tussen 18.35 en 19.30 uur.

Website: www.rtlboulevard.nl

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, afdeling Communicatie van RTL Nederland, via tel: 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.