CNV Metaaltechniek voert actie tegen Bovagbedrijven

06/03/2008 14:58

CNV Bedrijvenbond

CNV Metaaltechniek voert vanaf vrijdag actie bij metaaltechniekbedrijven aangesloten bij de Bovag op de autoboulevards in Zutphen en Hoofddorp.

Landelijk onderhandelaar Marco Hietkamp: "Maar het schijnt dat de Bovag binnen de werkgeversorganisatie in de metaaltechniek erg dwars ligt. De werkgevers uit de installatie en metaal zeggen dat de Bovag niet is te bewegen een loonsverhoging van 3,5 procent te betalen. Daarnaast wil de Bovag werknemers van tankstations uit de cao gooien, om ze nog goedkoper te maken. Daarom voeren we komende dagen actie bij autoboulevards."
Hietkamp: "CNV Metaaltechniek heeft voor de cao reële en haalbare voorstellen gedaan. De bond is steeds bereid om mee te denken en mee te werken aan een goed cao-resultaat. Nu voeren we actie om een werkgeversorganisatie als de Bovag een halt toe te roepen."

In Hoofddorp wordt tussen 11.00 uur en 13.30 uur actie gevoerd op de autoboulevard aan de Diamantlaan/Safierlaan. Waarbij aanwezig actieleider Dolf Polders de actievoerders onder het motto: Een cao zonder? Dan nu maar een frietje met! De werknemers een hart onder de riem steekt.

In Zutphen verzamelen de actievoerders van de Autoboulevard zich rond 12.00 uur bij de Snackbar aan De Stoven 1 te Zutphen, waar CNV-actieleider Frans Strolenberg hen zal ontvangen.

Bovag-bedrijven: motorrevisie-, caravan-, aanhanger-, autoverhuur-, bedrijfswagen-, personenwagen-, garagebedrijven , tankstations, tweewielers en bergingsbedrijven.





http://www.cnvbedrijvenbond.nl