Willem II opent kanaal op 123video.nl

07/03/2008 10:01

PR Newswire

OUDERKERK AAN DE AMSTEL, Nederland, March 7 /PRNewswire/ -- Willem II krijgt als eerste Nederlandse voetbalclub een eigen kanaal op 123video.nl.

123video.nl is uitgegroeid tot de grootste online video-site van Nederland. Dagelijks worden meer dan één miljoen video's op de website bekeken. Willem II heeft bewust gekozen voor een samenwerking met 123video.nl omdat deze website voornamelijk een 'Nederlands' bereik heeft.

Willem II beschikt al over een eigen Internet TV-kanaal: http://www.tricolores.tv dat vorig jaar in samenwerking met Eyeworks Sport en Sport2Media is opgestart. Momenteel bekijken gemiddeld 3.000 mensen per dag de video's. Het ligt in de lijn der verwachting dat dit aantal nog flink zal stijgen.

Een deel van het door Tricolores.tv vervaardigde video-materiaal zal nu ook via 123video.nl worden gepubliceerd. Daarnaast kunnen supporters hun eigen filmpjes uploaden en kan er worden gereageerd op filmpjes. 'Door deze natuurlijke vermenging van eigen, 'officieel' videomateriaal, aanverwant videomateriaal dat door supporters is gemaakt en de reacties van de kijkers op de beelden, ontstaat er een fraaie interactieve samenwerking die er voor zorgt dat het community-gevoel onder de trouwe supporters zal toenemen', zegt Manager Publiekzaken John Mouthaan.

Willem II voert wel de eindregie over videomateriaal dat door derden wordt aangeleverd. Mouthaan: 'Enerzijds om de beeldrechten van onze wedstrijden te beschermen want die behoren toe aan Tele2 en RTL en anderzijds om over de inhoud en kwaliteit van het ingezonden materiaal te waken.'

Online Sports Media, de online divisie van de Top Sports Group, heeft bijgedragen aan het tot stand komen van de samenwerking. Ivo Abels van Online Sports Media is erg enthousiast over de commerciële mogelijkheden die het nieuwe video platform te bieden heeft.

Op vrijdag 7 maart vindt de lancering van het Willem II-kanaal op 123video.nl plaats.

Website : http://www.topsportsgroup.com