Gemeente Helmond


Eerste subsidie voor aanpassing in huis

Gisteren is voor het eerst een bedrag van 500 euro aan subsidie uitgekeerd, als tegemoetkoming in de kosten voor het aanpassen van een woning.

Door de aanpassingen kunnen mensen langer zelfstandig blijven wonen in hun woning.

Subsidie voor Helmondse 55+ers

Mensen van 55 jaar en ouder die in Helmond wonen, kunnen hun woning laten aanpassen met financiële steun van de gemeente Helmond. De gemeente Helmond stelt deze subsidie beschikbaar, onder de naam Opplusregeling 55+.

Voorbeelden van aanpassingen zijn het plaatsen van een verhoogde toiletpot, het bevestigen van een seniorenslot bij de hoofdingang, het plaatsen van wandbeugels in het toilet en douche en een tweede trapleuning. Door deze aanpassingen worden fysieke belemmeringen weggenomen bij het uitvoeren van alledaagse activiteiten, zodat de bewoners langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de subsidie dient de bewoner op de dag van aanvraag 55 jaar of ouder te zijn. Bewoners die een koopwoning hebben, komen in aanmerking wanneer zij voor tenminste 900 euro aan verbeteringen / aanpassingen doorvoeren. De voorwaarden voor bewoners van een huurwoning, worden vastgesteld door de woningbouwcorporaties.

Aanvraagprocedure

Als u een huurwoning heeft, kunt u bij uw woningbouwcorporatie of verhuurder informeren naar de voorwaarden. Bent u in het bezit van een eigen woning, dan kunt u de subsidie aanvragen bij de gemeente Helmond.