Persberichten stad Utrecht, 09.55 uur

Utrecht, 07-03-2008

Harddrugs aangetroffen

UTRECHT De politie heeft donderdagavond drie mannen aangehouden en een hoeveelheid drugs aangetroffen.

Door getuigen werd omstreeks 18.15 uur naar de politie gebeld omdat men het vermoeden had dat vanuit een auto aan de Stormdijklaan gedeald werd. Ter plaatse troffen agenten de bewuste auto aan. De drie inzittenden twee mannen van 20 jaar en één van 25 uit Utrecht en Brussel werden gecontroleerd.

In de auto lagen diverse tasjes met verschillende soorten cocaïne, heroïne - verdovendemiddelen. De mannen werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Bij verder onderzoek in de auto werd onder één van de stoelen nog een zak met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. Eén van de verdachten had voor ruim 3500,- aan briefgeld op zak.

Babbeltruc

UTRECHT Donderdagmiddag hebben twee vrouwen geprobeerd met een babbeltruc om bij een bejaarde dame in huis te komen.

Rond 16.55 uur werd bij een woning aan het Kouwerplantsoen bij een 92-jarige vrouw aangebeld. De bewoonster deed de voordeur open en werd door twee vrouwen aangesproken. Het gesprek ging over een mobiele telefoon die vergeten was en men nu even kwam ophalen. De schoonmaakster - die boven in de woning aan het werk was - hoorde het verhaal en kwam eveneens naar de voordeur. Hier hadden de vrouwen duidelijk niet op gerekend en maakten een eind aan de babbeltruc door te zeggen dat zij vermoedelijk bij de verkeerde woning hadden aangebeld. Het tweetal liep weg in de richting van de Winklerlaan.

De politie waarschuwt mensen op hun hoede te zijn voor dit soort babbeltrucs. In dit geval ging het om twee vrouwen met lang haar, bruingetinte huid, gezet postuur, rond de 1.65 mtr. lang. Beiden droegen zwarte laarzen en een spijkerbroek. Het slachtoffer verklaart dat het mogelijk om zigeunerachtige types ging.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie donderdagmiddag een man aangehouden omdat hij diefstal had gepleegd.

Door de beveiliging van de winkel werd omstreeks 16.30 uur gezien dat een man zich schuldig maakte aan een diefstal. De man nam een jas mee en wilde zonder af te rekenen de winkel verlaten. De beveiliging greep in en hield de 28-jarige dief uit Utrecht aan. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de Utrechter geboeid meegenomen naar het bureau. De beveiliging gaf aan dat de man een dag eerder zes jassen had weggenomen en toen wist te ontkomen.