Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Verkoopshow menpaarden in Rijssen

07/03/2008

Rijssen, 7 maart 2008
Wie menpaarden of pony's wil kopen of te koop heeft, komt 2e paasdag naar Rijssen. Het is de enige landelijke verkoping van paarden speciaal voor de mensport. Een evenement dat u dus niet mag missen.

Veel menners ervaren dat het heel lastig is om een goed paard, pony of span te bemachtigen om mee te mennen. Meestal moet men maar afwachten of de nieuwe aanwinst ook daadwerkelijk geschikt is om in te spannen. Om deze reden heeft menvereniging Achter `n Bos besloten om, net als vorig jaar, een verkoopshow te organiseren waar alleen maar paarden en pony's aangeboden worden die ook geschikt zijn om mee te mennen. Dit is mogelijk doordat de aangeboden dieren van te voren gecontroleerd worden door een speciale commissie, die hiermee probeert het kaf van het koren te scheiden.
Tijdens de verkoopshow worden de paarden en pony's in een apart daarvoor aangelegde dressuurring aangespannen gepresenteerd door de eigenaren. Erik Eshuis, een deskundige op het gebied van de mensport, is bereid gevonden de presentatie te verzorgen en zal als speaker de nodige toelichting gegeven met betrekking tot de afstamming, eigenschappen en de (sport)prestaties van de gepresenteerde aanspanningen. Na afloop van de presentatie kunnen de geĂŻnteresseerde kopers zelf in contact treden met de eigenaar omtrent de aankoop. MenSport magazine en Munsterhuis terreinwagens ondersteunen het initiatief, door het beschikbaar stellen van prijzen voor een verloting die bij deze piste wordt gehouden.
U kunt nog steeds paarden en pony's aanmelden voor de verkoopshow in Rijssen. Inmiddels is er een aantal interessante paarden aangemeld, waaronder een vijfjarige Friese ruin, die recreatief is gereden in enkel- en tweespan, een elfjarige klasse 2 ruin, die ook wedstrijdervaring heeft onder het zadel en een elfjarige NRPS-er, die bruikbaar is in enkel-, twee-, en vierspan. Ook worden er twee veelbelovende driejarige vossen, een hengst en een ruin, die nog maar net zijn betuigd, ter verkoop aangeboden. Wellicht uw toekomstige tweespan?
De verkoopshow vindt plaats op maandag 24 maart (tweede paasdag) op het terrein van manege Achter'n Bos in Rijssen in combinatie met de samengestelde wedstrijd en begint om 13.00 uur `s middags. Meer informatie en aanmelden kan via www.menverenigingachternbos.nl, (0584) 52 02 66 of (06) 10 65 12 58 (Albert Hulsman).

www.menverenigingachternbos.nl