Partij van de Arbeid

Geen nadeel werknemers en consumenten

07-03-2008 10:13

PvdA-woordvoerder Mei Li Vos over de postmarkt. De PvdA vindt dat je dicht bij je huis je postzaken moet kunnen regelen. Waar je dat precies doet maakt niet zoveel uit. Wat wel belangrijk is voor de PvdA is dat de kwaliteit van de dienstverlening op het zelfde niveau blijft.

'We hebben met TNT-Post afgesproken dat er minstens 2000 plekken in Nederland blijven waar je, je postzaken moet kunnen regelen, en daar houden we TNT ook aan,'aldus Vos. De PvdA heeft altijd ingezet op de bereikbaarheid van betaaldiensten voor iedereen, ook in de kleine kernen en op het platteland. Iedereen moet binnen een redelijke afstand van huis contant geld kunnen opnemen. Voormalig Tweede-Kamerlid Ferd Crone maakte een initiatiefwetsvoorstel over basisbetaaldiensten. Vos: Mochten we niet tevreden zijn over de toegankelijkheid van de bankdiensten, dan dienen we het wetsvoorstel opnieuw in.

De PvdA vindt dat de werknemers die hun baan verliezen als postkantoren sluiten goed moeten worden ondersteund bij het vinden van nieuw werk. TNT en de ING zullen met de vakbonden goede plannen moeten maken, waar de werknemers echt wat aan hebben. Vos: In eerste instantie is het aan de vakbonden en de werkgevers om een plan te maken waar werknemers echt mee geholpen worden. Als de vakbonden er met TNT niet uitkomen, dan moet het kabinet, net als destijds is gebeurd bij NedCar, actie ondernemen.