BOVAG

07-03-2008
Motorfietsverkoop verdubbeld in februari

De verkoop van nieuwe motorfietsen is de afgelopen maand verdubbeld vergeleken met dezelfde maand in 2007. Ook in januari werden meer motoren verkocht dan het jaar daarvoor. Met dank aan een vroeg begonnen seizoen en een paar fraaie weekeinden.

In februari 2008 werden 1.811 motorfietsen geregistreerd. Dat is een ruime verdubbeling van dezelfde maand in 2007, toen 878 nieuwe motorfietsen werden verkocht. Eind februari 2008 stond de teller van de motorfietsverkoop op 2.956; een jaar eerder bleef de verkoop na twee maanden steken op 1.906.

BOVAG en RAI Vereniging schrijven de opmerkelijke stijging toe aan de vroege Motorbeurs en een paar lente-achtige weekeinden in februari. De drukbezochte Motorbeurs Utrecht luidde de start in van het motorseizoen. Omdat de beurs dit jaar al eind januari werd gehouden, een maand eerder dan vorig jaar, betekende dat een vroege start van het seizoen. Daarnaast kende februari een paar fraaie, zonnige, niet al te koude weekeinden waardoor de motorfietsen vervroegd uit de winterstalling werden gehaald en het bij potentiële motorfietskopers eerder dan gebruikelijk ging kriebelen. Motorbedrijven noteerden die weekeinden een significante stijging van het aantal belangstellenden in de showroom. De aantrekkende motorverkopen wijzen er op dat consumenten hun eigen financiële situatie veelal gunstig beoordelen, ook al is het consumentenvertrouwen onder invloed van de kredietcrisis gedaald. Het CBS wees eind vorige maand al op deze spagaat. Bij de autoverkopen over februari zien we dezelfde trend.

Alle grote merken profiteren van de fors aantrekkende markt. Marktleider Suzuki verkocht in februari 360 motoren, tegen 153 een jaar eerder. Bij Yamaha steeg dat van 154 naar 282 en Honda noteerde een stijging van 152 naar 333. Opvallend is verder de reuzensprong van Kawasaki, dat in februari 2007 nog 38 motorfietsen verkocht en afgelopen maand goed was voor 130 nieuwe motoren. Bron: Persbericht BOVAG-RAI
Datum: 07-03-2008