Popfestival ZAND moet mensen naar 'lelijk' Almere trekken

07/03/2008 10:42

CMC2

Het nieuwe strandfestival ZAND is volgens de Gemeente Almere een van de manieren om bezoekers van buiten de stad te laten zien dat Almere niet de lelijkste stad van Nederland is. Op het festival, dat met 35.000 bezoekers een van de grootste betaalde festivals van Nederland zal zijn, zijn optredens te zien van Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Jeroen vd Boom, VanVelzen en Nick & Simon.

Almere werd vorige week uitgeroepen tot de lelijkste plaats van Nederland. Op de website van Volkskrant Reizen brachten 2900 mensen hun stem uit op de lelijkste gemeente.

Directeur Hans Snel van Almere City Marketing laat weten dat Almere al langer bezig was om de stad meer bekendheid te geven, maar dat proces is versneld: "ZAND is een nieuw zomers festival met landelijke uitstraling. Het festival kent zeer lage toegangsprijzen en wordt gehouden om het best bereikbare strand van Nederland. We hopen dat veel van de 35.000 bezoekers door de prachtige locatie op een positieve manier in aanraking komen met Almere, want onbekend maakt immers onbemind".

Naast de optredens kunnen bezoekers van ZAND overdag genieten van een heerlijke stranddag op het festivalterrein en is er speciaal entertainment. Zo kunnen mensen gratis naar de kapper, deelnemen aan de Olympische Spelen op spelcomputers en zijn er activiteiten voor kinderen. Aan het einde van de middag wordt een gigantische BBQ georganiseerd waarna het programma op het hoofdpodium zal aanvangen.

Meer informatie over ZAND is te vinden op de website: www.zandalmere.nl





http://www.zandalmere.nl