Gemeente Sint-Michielsgestel


Bewoning Theresiaschool wordt gedoogd

vrijdag 07 maart 2008

Het college van B&W heeft besloten om de bewoning in het oude pand van de Theresiaschool aan de Schoolstraat in Berlicum te gedogen. Daarnaast wordt het pand voorzien van rookmelders om de brandveiligheid beter te waarborgen.

Na de verhuizing van de Theresiaschool zijn er aan het oude pand aan de Schoolstraat in Berlicum vele vernielingen gepleegd. Om vandalisme tegen te gaan, heeft het college van B&W besloten om het beheer van het pand over te laten aan AD HOC Beheer (AH-B). Momenteel wonen vier mensen in het pand. Daarnaast maken verschillende maatschappelijke organisaties en instellingen gebruik van het pand.

Het pand mag volgens het bestemmingsplan alleen gebruikt worden voor maatschappelijke doeleinden. Bewoning valt daar niet onder. Maar dit is wel van belang om vernielingen aan het pand te voorkomen. Daarom heeft het college van B&W besloten om bewoning tot uiterlijk 1 januari 2009 te gedogen.

Rookmelders
Daarnaast voldoet het gebouw niet aan de brandveiligheidseisen die gelden voor woningen. Om hieraan tegemoet te komen, heeft het college van B&W besloten om in alle ruimtes rookmelders aan te laten brengen en deze te koppelen aan de bestaande ontruimingsinstallatie. Hierdoor worden de gebruikers op tijd gealarmeerd als er brand is. Met deze maatregel wordt niet voldaan aan de wettelijke eisen, maar de brandveiligheid van het pand is hiermee wel beter gewaarborgd.
---