Gemeente Sint-Michielsgestel


Geen verkeersregelinstallatie op Runweg

vrijdag 07 maart 2008

Runweg blijft belangrijk punt in reconstructie N279

De gemeente Sint-Michielsgestel had al geruime tijd de wens om een verkeersregelinstallatie te realiseren op het kruispunt Runweg N279. Onlangs is in samenwerking met de provincie Noord-Brabant onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden hiervoor. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft het college van B&W besloten om af te zien van de wens voor een verkeersregelinstallatie.

De verkeersregelinstallatie op de N279 bij de aansluiting met de Runweg staat al lang op de wensenlijst van de gemeente. Dit omdat het in de spitstijden zo druk is dat het vrijwel onmogelijk is om via de Runweg de N279 op te rijden.

De provincie Noord-Brabant heeft onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden voor een verkeersregelinstallatie. Hieruit is gebleken dat behalve het plaatsen van een verkeersregelinstallatie, ook de infrastructuur van de N279 moet worden aangepast. De reden hiervoor is dat deze weg anders te weinig capaciteit heeft, waardoor files ontstaan. De totale kosten hiervoor bedragen circa 750.000,-.

Rendement
Dit bedrag weegt volgens het college van B&W niet op tegen het rendement. Bij een normale doorlooptijd zou het project begin 2010 gereed kunnen zijn. Echter, wanneer de reconstructie van de N279 voltooid is, is de verkeersregelinstallatie niet meer van toepassing. Hierdoor zou de investering binnen vijf jaar teniet gedaan worden. Daarom heeft het college van B&W besloten om af te zien van de wens om een verkeersregelinstallatie te realiseren op het kruispunt Runweg N279. Bij de reconstructie van de N279 blijft de aansluiting van de Runweg voor de gemeente natuurlijk wel een belangrijk punt van aandacht.

---