Politie Groningen

Vrijdag 7 maart 2008

Provincie Groningen, 07-03-2008

Groningen: fietsster gewond na aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising Westerhaven met de Hoendiepskade in Groningen, is donderdagmorgen een 23-jarige fietsster uit die plaats gewond geraakt. De vrouw fietste over een fietspad en kreeg geen voorrang van een 29-jarige automobilist uit Groningen. De vrouw kwam via de motorkap van de auto op het wegdek terecht. Ze is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: scooterbestuurder door binnenbocht

Een 17-jarige scooterbestuurder is donderdagmorgen op de Ruischerwaard gewond geraakt. De jongeman nam met zijn scooter in de binnenbocht op de kruising met de Waard. Hierdoor raakte hij de auto van een 46-jarige automobilist uit Groningen. De man is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Groningen: harddrugs

De politie heeft donderdagnacht een 30-jarige man uit Groningen aangehouden voor het bezit van harddrugs. De Stadjer bood in de Hoekstraat een passant een bolletje drugs aan. Dit werd gezien door een agent. De verdachte bleek in totaal vier bolletjes bij zich te hebben. De man is aangehouden en ingesloten.

Groningen: Engelsman op fiets over A28

De politie heeft donderdagnacht een dronken 22-jarige Engelsman aangehouden. Agenten zagen de man zonder verlichting op de A28 fietsen, nabij het Julianaplein. Hij werd direct van de weg gehaald. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en wist de weg naar zijn verblijfadres niet meer. Op het politiebureau bleek dat de Brit ruim 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en dit wordt ter beoordeling naar de Officier van Justitie gestuurd.

Groningen: alcoholcontrole

Bij alcoholcontroles op diverse plaatsen in de stad Groningen, zijn donderdagavond en nacht 1269 blaasproeven afgenomen. In totaal bleken 12 bestuurder onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Van dit aantal waren drie bestuurders die minder dan vijf jaar hun rijbewijs waren en dus aangemerkt worden als beginnend bestuurder. Van twee personen werd het rijbewijs ingevorderd. Tegen de alcomobilisten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: twee man dronken op één brommer

De politie heeft donderdagnacht op de Turfsingel een 29-jarige bromfietser uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De man zat in eerste nistantie als passagier op een bromfiets die slingerend door de Nieuwe Sint Jansstraat reed. Agenten controleerden de 27-jarige bestuurder uit Groningen en constateerden dat hij onder invloed was. Hij werd daarom meegenomen naar het politiebureau. Tegen de 29-jarige Stadjer werd gezegd dat hij lopend zijn weg moest vervolgen. Op de hoek van de Sint Jansstraat met de Turfsingel zagen de agenten de man alsnog op de bromfiets springen. Ook hij werd gecontroleerd. Hij had bijna 2,2 promille alcohol in zijn bloed. Ook hij moest mee naar het politiebureau.

Groningen: getuigen berovingen gezocht

De politie doet onderzoek naar vier incidenten die donderdagavond in Groningen plaatsvonden. Een 65-jarige vrouw werd rond 19.30 uur in de Soendastraat door een donkergekleurde man van haar tas beroofd. Rond 21.00 uur werd een 18-jarige vrouw uit Groningen in de
Oosterhamriklaan bedreigd met een steekwapen. Ook zij moest haar tas afgeven. Een bewoonster van de Pop Dijkemaweg was vlak daarvoor bij haar woning door een man bedreigd. Eerder die middag moest een 57-jarige man in de Curaçaostraat geld afgeven aan een onbekende. De politie doet onderzoek naar de vier incidenten. In alle gevallen gaat het om een donkergekleurde man, van vermoedelijk Afrikaanse afkomst, die op een fiets reed. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 (lokaal tarief).

Muntendam: gewonden bij frontale aanrijding

Twee automobilisten liepen donderdagmiddag letsel op bij een frontale aanrijding op de Oosterweg in Muntendam. Een 56-jarige inwoonster van Eexterzandvoort raakte rond vier uur met haar auto door nog onbekende oorzaak in een bocht in de rechterberm waarna ze de macht over de wagen verloor, deze de weg opschoot en op een tegenligger botste. De bestuurder daarvan, een 54-jarige inwoner van Kolham, werd met borstletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De vrouw werd met nekklachten eveneens naar een ziekenhuis overgebracht. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.

Oude Pekela/Zuidhorn: getuigen inbraken gezocht

De politie is op zoek naar mensen die informatie kunnen geven over de reeks inbraken afgelopen weekend in Oude Pekela. Daar werd in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 maart in drie woningen aan de Savornin Lohmanlaan, de Thorbeckelaan en de Burgemeester van Weringstraat ingebroken terwijl de bewoners lagen te slapen. Bij een woning aan de Veemstede bleef het bij een poging. Uit het onderzoek van de politie is duidelijk geworden dat er rond half vijf bij de woning aan de Savornin Lohmanlaan een grote personenauto heeft gestaan die daar niet thuis hoorde. Bij nagenoeg alle inbraken waren grote televisieschermen het doelwit. De daders hebben daarom mogelijk eerder op de avond in het bewuste deel van het dorp rondgekeken. Mensen die de politie behulpzaam kunnen zijn, kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen, basiseenheid Winschoten via het landelijk telefoonnummer 0900-8844.

De politie wil eveneens graag in contact komen met getuigen van een poging tot inbraak in Zuidhorn en een inbraak in Aduard. In Zuidhorn werd afgelopen maandagmorgen 3 maart tegen 20 voor 7 geprobeerd in te breken bij een witgoedzaak aan de Nieuwstraat. Daar bleef het bij een poging. In Aduard werden dezelfde ochtend tussen 6 en 7 uur in de bibliotheek een aantal flatscreens gestolen. Vermoedelijk gaat het hier om dezelfde daders. Voor deze zaken kan gebeld worden met de basiseenheid Zuidhorn, via 0900-8844.

Veendam: meisje van fiets geduwd

Een 9-jarig meisje werd donderdagmiddag op de Langeleegte in Veendam door een tot nu toe onbekende man van haar fiets geduwd. Het meisje reed omstreeks kwart voor vier ter hoogte van het voetbalstadion toen er een man naast haar kwam fietsen. Deze viel het kind lastig waarbij hij haar uiteindelijk van de fiets drukte. Het meisje liep daarbij letsel aan haar hand op. De man reed vervolgens door. De politie stelt een onderzoek in.