Persberichten Binnensticht, 10.20 uur

Utrecht, 07-03-2008

Meisje aangereden en bestolen
ZEIST Een 14-jarig meisje uit Zeist is donderdagmiddag 6 maart op de Professor Lorentzlaan door een automobilist bestolen, nadat hij haar had aangereden.

Het meisje fietste tussen 15.00 uur en 15.45 uur over de Professor Lorentzlaan, ter hoogte van de Parklaan toen ze werd aangereden door een grote groene personenauto. Het meisje kwam daardoor ten val en haar tas viel van haar schouder. De bestuurder van de auto stapte uit en vroeg of hij het meisje kon helpen. Ze kon echter zelf opstaan en de automobilist ging er snel vandoor.

Het meisje ontdekte dat haar Ipod en haar portemonnee uit haar tas verdwenen waren. Die moet de automobilist hebben weggenomen toen het meisje even de andere kant op keek.

Het meisje heeft bij de politie aangifte gedaan. De politie onderzoekt de diefstal.

Minderjarige winkeldieven aangehouden
ZEIST Bij de supermarkt op de Korte Steynlaan zijn donderdagmiddag 6 maart een jongen van 13 jaar en een jongen van 14 jaar betrapt toen ze blikjes frisdrank wilden meenemen zonder af te rekenen.

De ingeschakelde politie nam de beide diefjes uit Utrecht mee naar het bureau voor verhoor. Daarna zijn de jongens opgehaald door hun vaders.

Man gewond bij aanrijding
ZEIST Op de Driebergseweg is donderdagmiddag 6 maart een 69-jarige automobilist uit Zeist gewond geraakt bij een aanrijding met een andere automobilist.

De Zeistenaar en een 66-jarige Utrechter botsten rond 14.55 uur op de kruising met de Heideweg met hun autos tegen elkaar. De Utrechter sloeg linksaf, terwijl de man uit Zeist rechtdoor reed. De Zeistenaar is met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie onderzoekt de schuldvraag in deze voorrangskwestie en maakt proces-verbaal op.

Verkeersruzie of steekpartij
ZEIST Een 56-jarige man uit Zeist is donderdagmiddag 6 maart op het Hoog Kanje met een stuk tuingereedschap gestoken door een andere man.

De Zeistenaar had last van een witte bestelbus en een ander voertuig die de weg blokkeerden. Toen hij daar wat van zei, beweerde de man in de witte bestelbus dat hij vergunning had om daar te mogen staan. Hij leek niet van plan zijn auto opzij te zetten. De Zeistenaar trok toen het portier van de bestelbus tweemaal open en sloeg het hard dicht om zijn ongenoegen te laten blijken.

De man uit de bus kwam de Zeistenaar toen achterna met een soort snoeimes en maakte stekende bewegingen. De Zeistenaar werd in zijn gezicht geraakt. Met een bloedende wond stapte hij weer in zijn eigen auto. De man heeft bij de politie aangifte gedaan.

De politie onderzoekt de zaak.