Persberichten Eemland noord, 11.25 uur

Utrecht, 07-03-2008

Alcohol

BAARN Een 36-jarige automobiliste uit Bussum werd in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 maart aangehouden omdat zij meerdere slokken te veel op had.

Rond 03.00 uur werd de Bussumse op de Wakkerendijk gecontroleerd. Zij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 555 ug/l, meer dan tweeënhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van zes uur.

Kapotte lamp

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op donderdagavond 6 maart werd een Bunschotenaar aangehouden omdat hij te veel had gedronken.

Rond 21.25 uur zagen agenten een 49-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg over de Idenburgstraat rijden. Een koplamp van zijn auto werkte niet, waarop de bestuurder een stopteken kreeg. Hij rook naar alcohol en uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 295 ug/l, terwijl het wettelijke maximum 220 ug/l is. De Bunschoter werd bekeurd voor het rijden onder invloed, voor het rijden met een defecte koplamp en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Verdachten overval Steenhoffstraat aangehouden

(Zie persberichten Eemland noord d.d. 05-03-2008: Overval gepleegd, verdachte aangehouden)

SOEST/AMERSFOORT De politie heeft na onderzoek op donderdag 6 maart drie mannen een 17-jarige en twee 19-jarige Amersfoorters - aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewapende overval op dinsdagavond 4 maart op een winkel aan de Steenhoffstraat in Soest.

Een 19-jarige verdachte werd in zijn woning aangehouden, de andere 19-jarige man werd om 12.00 uur na een korte achtervolging te voet vanaf de Heiligenbergerweg te Amersfoort bij de kruising Reigerstraat-Pauwstraat aangehouden. Hij werd geboeid overgebracht naar het bureau. Een 17-jarige verdachte meldde zich diezelfde middag aan het bureau in Amersfoort en werd aangehouden.

Op de avond van de overval zag een alerte getuige omstreeks 20.50 uur de overval plaatsvinden en vervolgens enkele daders vluchtten met een auto. Na uitgebreid onderzoek werd een mogelijke verdachte, een 23-jarige man uit Amersfoort, diezelfde avond aangehouden in zijn woning.

De drie verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Ook de 23-jarige Amersfoorter zit nog vast. De recherche van district Eemland noord gaat verder met het onderzoek.

Te veel op

SOEST Een 51-jarige automobilist uit Soesterberg werd op donderdagavond 6 maart aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 23.45 uur werd de Soesterberger op de Biltseweg gecontroleerd. Hij had te veel alcohol op en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 330 ug/l, anderhalf keer het wettelijke maximum. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.