Siemens

Persbericht

0802. 037

Den Haag, vrijdag 15 februari 2008

Siemens IT Solutions and Services ontvangt grote opdracht van Nokia Siemens Networks

Nokia Siemens Networks en Siemens IT Solutions and Services hebben een wereldwijde overeenkomst voor IT-diensten ondertekend. De betreffende overeenkomst heeft een looptijd van vier jaar, en voorziet in een optie voor nog eens twee jaar. Siemens IT Solutions and Services wordt door de overeenkomst de voornaamste partner voor IT-diensten van Nokia Siemens Networks.

Siemens IT Solutions and Services wordt verantwoordelijk voor de exploitatie van een groot deel van de IT-infrastructuur van Nokia Siemens Networks. Dit betreft onder meer user care, non-SAP datacentra, PC-client backoffice-functies en LAN-netwerken op wereldwijde schaal. De overname van de IT dient binnen 15 maanden te zijn voltooid.

De overeenkomst is een belangrijke stap voor de integratie van de IT-infrastructuur en de aanverwante processen van Nokia Siemens Networks, aldus Manfred Immitzer, Chief Information Officer bij Nokia Siemens Networks. Siemens IT Solutions and Services levert de backbone van de IT-infrastructuur, die van cruciaal belang is voor de nieuwe wijze waarop de organisatie functioneert.

Met deze deal breiden we onze business aanzienlijk verder uit, omdat we naast de bestaande Siemens-IT nu ook de Nokia-IT van de joint-venture overnemen, vult Christoph Kollatz, CEO van Siemens IT Solutions and Services, aan. Nokia Siemens Networks wordt op deze manier een van onze grootste klanten wereldwijd.

Nokia Siemens Networks is wereldwijd een van de grootste aanbieders van infrastructuur-producten en -diensten op het gebied van communicatie. De onderneming biedt een uitgebreid, uitgebalanceerd portfolio van infrastructuur-oplossingen voor mobiele en vaste netwerken, en heeft wereldwijd meer dan 20.000 servicespecialisten in dienst om de toenemende vraag naar diensten aan te kunnen. Nokia Siemens Networks behoort tot de grootste infrastructuur-ondernemingen in de telecommunicatiebranche en is in ca. 150 landen actief. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Espoo, Finland. http://http:www.nokiasiemensnetworks.com

Siemens IT Solutions and Services is een internationaal toonaangevende aanbieder van oplossingen en diensten op het gebied van IT en levert uit eigen hand het complete IT-dienstenspectrum: van consulting en systeemintegratie tot en met het beheer van IT-infrastructuren. Daarnaast completeert Siemens IT Solutions and Services het aanbod van de overige concern-divisies met software-ontwikkelingen en IT-oplossingen. Met haar indrukwekkende know-how en specifieke branche-kennis biedt de divisie haar klanten een meetbare toegevoegde waarde. De in januari 2007 geformeerde Siemens-divisie realiseert met ca. 43.000 medewerkers een omzet van circa EUR 5,4 miljard, waarvan ongeveer 70 procent buiten het Siemens-concern wordt behaald. Meer informatie is te vinden op: http://www.siemens.com/it-solutions

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail:bernard.bos@siemens.com
Internet:http//www.siemens.nl/persinfo