Siemens

Persbericht

0803. 038

Den Haag, vrijdag 7 maart 2008

Siemens presenteert modulair veiligheidssysteem als eenvoudige en parametreerbare oplossing

Siemens presenteert op de Hannover Industrie Messe 2008 het modulaire veiligheidssysteem Sirius 3RK3. De kern van dit Modulaire Safety-Systeem (MSS) bestaat uit een centrale basismodule. Het aantal in- en uitgangen is uit te breiden met I/O-modules in diverse uitvoeringen. Bij dit compact uitgevoerde systeem vervangen parametreerbare failsafe functie-instellingen de onderlinge bedrading die bij relais noodzakelijk is. Het Sirius 3RK3 MSS is voor applicaties in alle branches. Het nieuwe systeem vult de ruimte op tussen de veiligheidsrelais en de failsafe plcs, zoals Siemens die beide in een groot aantal varianten levert.

Dankzij de modulaire uitvoering van het Sirius 3RK3 MSS hoeft men voor een applicatie alleen de modules te plaatsen die men voor een toepassing daadwerkelijk nodig heeft. Hierdoor is een applicatie al rendabel wanneer de functie-omvang drie veiligheidsrelais vervangt. Bovendien kan men bij wijzigingen in de machine of installatie de functies van het MSS flexibel aanpassen en het aantal en het type in- en uitgangen afstemmen op de nieuwe situatie.

De kern van het MSS bestaat uit een centrale basismodule. Deze is uitgevoerd met veiligheidsingangen voor maximaal acht veiligheidscomponenten c.q. sensoren. Verder heeft de basismodule een veiligheidsrelaisuitgang en een elektronische veiligheidsuitgang. Men kan een basismodule aanvullen met maximaal zeven uitbreidingsmodules voor het inlezen of uitvoeren van extra failsafe functies. Met een DP-interfacemodule zijn via Profibus gegevens uit te wisselen met een bovenliggende plc-besturing. Het parametreren van de basismodule voert men uit met het softwarepakket MSS ES. Deze engineeringssoftware is voor het parametreren van de failsafe functionaliteit bij de ingangs- en uitgangssignalen. Het parametreren is eenvoudig en vervangt de omslachtige en vaak omvangrijke bedrading van relaisbesturingen.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Ruud Dofferhoff
Tel: (070) 333 3404
E-mail:ruud.dofferhoff@siemens
Internet:www.siemens.nl/industry

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325,
E-mail:bernard.bos@siemens.com
Internet:http://www.siemens.nl/persinfo
Digital beeldmateriaal is te downloaden van:
klik hier