Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 maart 2008

Beschonken bestuurder veroorzaakt aanrijdingen

Enschede

Een 30-jarige man uit Enschede werd in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 maart aangehouden. De man wordt er van verdacht, onder invloed van alcohol, met zijn auto meerdere aanrijdingen te hebben veroorzaakt op de Gronausestraat in zijn woonplaats.

Op vrijdag 7 maart werd omstreeks 02.00 uur gemeld dat een automobilist tegen enkele geparkeerde auto's was gereden op de Gronausestraat in Enschede. Ter plaatse troffen agenten een geparkeerde witte auto aan, die ernstig beschadigd was aan de voorzijde. Verderop in de straat werden 3 beschadigde auto's en een boom, die zichtbaar was aangereden, aangetroffen.

Terwijl agenten de schade aan de genoemde voertuigen aan het opnemen waren, kwam een man aanlopen. De agenten spraken de man, een 30-jarige Enschedeër, aan. Hij verklaarde niets met het ongeval van doen te hebben, maar bleek wel in het bezit te zijn van de sleutel van de genoemde witte auto. De 30-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij aan een alcoholcontrole onderworpen werd. De man blies 1,52 promille, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (08-029346)

Jeugdige winkeldievegge aangehouden

Enschede

Op 6 maart, rond 20.30 uur, werden drie 14-jarige meisjes in een winkel aan de Klanderij aangehouden nadat één van hen door een beveiliger was betrapt op winkeldiefstal.

Drie 14-jarige meisjes, een uit Deventer en twee uit Enschede, werden op 6 maart rond 20.30 uur aangehouden in een winkel aan de Klanderij, nadat een beveiliger had gezien dat één van hen sierraden had weggenomen zonder te betalen. De beveiliger droeg de meisjes over aan de politie. Uit onderzoek bleek dat het 14-jarige meisje uit Deventer de enige was die iets had weggenomen. De beide Enschedese meisjes zijn na het afleggen van een verklaring heengezonden. De 14-jarige verdachte uit Deventer bleek recidiviste te zijn. Zij is in verzekering gesteld en zal aan de officier van justitie worden voorgeleid. (08-029266)

Dronken Poolse van de weg gehaald

Hengelo

Een 45-jarige vrouw uit Polen werd op 6 maart, rond 20.20 uur aangehouden nadat ze zwaar onder invloed van alcohol op de Oldenzaalsestraat aan de verkeerde zijde een middengeleider passeerde.

Op 6 maart, rond 20.20 uur, zagen surveillerende agenten dat de bestuurder van een personenauto met een Pools kenteken de middengeleider op de Oldenzaalsestraat links voorbij reed en vervolgens de rijbaan de van Oude Molenweg opreed. Door deze actie moest een aantal tegenliggers op de rem en uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Bij controle van de bestuurder bleek dat het om een 45-jarige Poolse vrouw ging. Zij was onvast ter been en stonk naar alcohol. De vrouw saboteerde tot twee keer toe de ademanalyse, waarop haar gevorderd werd om mee te werken aan een bloedproef. Ook dit weigerde de vrouw. Haar rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op voor weigeren medewerking alcoholonderzoek en voor belediging. De vrouw vond het nodig om tijdens het onderzoek de agenten te beledigen. Zij heeft een rijverbod van 24 uur gehad. (08-029275)

Dronken scootmobieler van de weg gehaald

Borne

Een 42-jarige bestuurder van een scootmobiel werd op 6 maart rond 21.15 uur ter ontnuchtering ingesloten nadat hij betrapt was op het rijden onder invloed op de Prins Bernhardstraat.

Op 6 maart, rond 21.15 uur, werd een 42-jarige man uit Almelo op de Prins Bernhardstraat betrapt op rijden onder invloed van alcohol. De man sprak met dubbele tong en stonk naar alcohol. Hij had een geopende fles alcoholische drank tussen zijn benen staan. Ademanalyse wees 815 ugl uit (1.97 promille) De politie maakt proces-verbaal op. De verdachte werd ter ontnuchtering ingesloten. (08-029296)

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Haaksbergen

Een 30-jarige beginnend bestuurder uit Haaksbergen raakte op 7 maart rond 02.35 uur zijn rijbewijs kwijt nadat hij betrapt werd op het rijden onder invloed van alcohol op de Geukerdijk.

Op 7 maart, rond 02.35 uur, werd een 30-jarige automobilist uit Haaksbergen bij een controle betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Ademanalyse wees 510 ugl uit (1.17 promille) Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man is een zogenaamde beginnend bestuurder. (08-029344)

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt na aanrijding onder invloed

Almelo

Een 23-jarige inwoner van Almelo botste op 7 maart rond 04.40 uur op een boom aan de Zeven Bosjes. Hij verliet daarna de plaats van het ongeval maar werd later in zijn woning aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben.

Op 7 maart, rond 04.40 uur gaven getuigen kennis van een aanrijding tussen een auto en een boom aan de Zeven Bosjes. Ter plaatse gekomen agenten troffen wel een zwaar beschadigde auto aan maar geen bestuurder. Die bleek te voet de plaats van het ongeval verlaten te hebben. Agenten troffen later in zijn woning de eigenaar van de auto aan, een 23-jarige Almeloër. Hij ontkende dat hij gereden had met zijn auto en dat hij dus ook van een aanrijding niets wist. De Almeloër werd aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag, het verlaten van de plaats van de aanrijding zonder zijn identiteit achter te laten en ook voor rijden onder invloed van alcohol. Een ademanalyse wees namelijk 385 ugl uit (0.89 promille). Het rijbewijs van de Almeloër werd ingevorderd, evenals het kentekenbewijs van zijn zwaar beschadigde auto. De auto werd afgesleept. (08029370)

tel.: 053-4555588


---- --