Persberichten Lekstroom, 11.35 uur

Utrecht, 07-03-2008

Graffiti

IJSSELSTEIN- De politie heeft donderdag 6 maart een minderjarige dame aangehouden voor het bewerken van tramhaltebankjes met een zwarte viltstift.

Een medewerker van Connexxion hield de 16 jarige aan, nadat hij omstreeks 21.25 uur zag dat ze teksten op een bankje aan het schrijven was. Zij werd vervolgens overgedragen aan de politie. Omdat de dader nog minderjarig is, zal zij een taakstraf van bureau HALT toegewezen krijgen.

Winkeldiefstal

IJSSELSTEIN- Donderdagmiddag 6 maart, kreeg de politie melding van een agressieve winkeldief in een winkel aan de Utrechtsestraat.

Toen agenten ter plaatsen kwamen, troffen zij de wilde verdachte aan. Door middel van een armklem en handboeien is de 22-jarige man uit IJsselstein afgevoerd naar het bureau. Daar bleek dat de man nog een zaak betreffende vernieling had openstaan en in het bezit was van een flesje GHB. Ook zal de eigenaar van de winkel aangifte doen wegens vernieling. De verdachte zit vast.

Verkeersongeval

LOPIK- Omstreeks 06.25 uur heeft donderdagochtend 6 maart een verkeersongeval plaatsgevonden.

Het ging om een frontale aanrijding tussen een personenauto en een bestelbus. De 25-jarige Lopiker die de auto bestuurde nam op de Lopikerweg West een te ruime bocht, waardoor hij frontaal in botsing kwam met een bestelbus, bestuurd door een 32-jarige man uit Lopik. Beide bestuurders hebben licht letsel opgelopen doordat zij geen gebruik van de autogordel maakten. De bestuurder van de auto is voor onderzoek naar het Antonius Ziekenhuis gebracht.

Actie 'Vroege Vogels': 403 overtredingen

DISTRICTEN RIJN & VENEN EN LEKSTROOM - De Verkeerspolitie Utrecht heeft bij de actie 'Vroege vogels' op donderdag 6 maart 403 snelheidsovertreders betrapt.

Donderdagmorgen 6 maart hield de Verkeerspolitie Utrecht, afdeling onopvallende videoverkeerssurveillance en het Verkeershandhavingsteam, van 04.30 tot 09.00 uur een grootschalige verkeerscontrole op de provinciale wegen in het westelijke deel van de regio Utrecht. Er werden 4 radarautos ingezet die onopvallend de snelheid hebben gecontroleerd van bestuurders die vroeg op weg waren. In totaal zette de Verkeerspolitie 4 motorrijders in van wie 2 opvallend, 1 onopvallend en 1 onopvallend uitgerust met video-opnameapparatuur. Er werden 3 videosurveillance autos ingezet die vrij door het hele westelijke deel van de regio surveilleerden. In totaal constateerden de verkeersspecialisten in 5,5 uur tijd 403 overtredingen.

Hoogste snelheid

De hoogst gemeten snelheid was 129 kilometer per uur, op de N204 waar 80 kilometer het maximum is. Dat is een overtreding van 49 kilometer per uur. De N401 was de weg waar de meeste snelheidovertreders reden. Daar werden 108 snelheidsovertreders beboet.

Niet alleen snelheid

Naast de snelheidsbekeuringen werden ook bekeuringen uitgedeeld voor het niet handsfree bellen, negeren van roodlicht, het overschrijden van verdrijvingvlakken en de doorgetrokken streep.

Waar gecontroleerd?

De controles vonden plaats op wegen met blackspots die richting Utrecht lopen. Dit zijn de volgende wegen: N201, N212, N402, N401, N228 en de N210

Waarom deze actie?

Sinds 2004 houdt de Verkeerspolitie Utrecht dergelijke verkeeracties in de vroege ochtend. Gebleken is namelijk dat dan erg hard gereden wordt op vooral provinciale wegen. Aangezien te hard rijden nog steeds één van de belangrijkste oorzaken is van ernstige verkeersongevallen, treedt de politie daar actief tegen op. In 2008 zullen meer van dergelijke verkeersacties volgen.