Regionaal drugsnetwerk opgerold

Hardenberg, 07-03-2008

Met de aanhouding van 14 personen op 14 februari van dit jaar heeft het team Hardenberg van de Politie Hardenberg een regionaal drugsnetwerk opgerold.

In de laatste twee maanden van 2007 trof de politie in de omgeving van Sibculo zo nu en dan jongeren aan die behoorlijk onder invloed van drugs waren. Zo werd er door de politie een jongeman die onder invloed was van drugs, bewusteloos naast zijn bromfiets aangetroffen. Ook kreeg de politie via Meld Misdaad Anoniem meldingen van burgers over jongeren die zichtbaar onder invloed waren van drugs.

Aan het eind van 2007 werden de voorbereidingen voor een onderzoek gestart. In januari van dit jaar werd er een aanvang gemaakt met het tactisch onderzoek in deze zaak. Half februari werd er in een woning in Sibculo een huiszoeking gedaan waarbij negen personen werden aangehouden. De hoofdverdachte, een 38-jarige man uit Enschede, wordt verdacht van het voorhanden hebben en het verhandelen van de verdovende middelen aan mensen uit de regio. De overige aangehouden personen zijn afnemers en gebruikers. Bij de zoeking werden 40 gebruikershoeveelheden cocaïne, ongeveer 700 gram speed en een aantal XTC-tabletten aangetroffen.

Daarnaast werden twee vuurwapens en twee stroomstootwapens aangetroffen. De hoofdverdachte in deze zaak, zit in voorlopige hechtenis.