Gemeente Enschede

Ontploffing en stroomuitval in gebouw De Noordmolen

Vanmorgen rond 09.45 uur heeft in de kelder van het gebouw De Noordmolen aan de Molenstraat in Enschede een ontploffing plaatsgevonden. Hierna is de stroomvoorziening in het pand uitgevallen. De brandweer is direct ingeschakeld en was voor 10.00 uur ter plaatse. De circa 220 mensen die zich op dat moment in het gebouw bevonden zijn onder begeleiding van de bedrijfshulpverleners naar buiten gegaan. Zij zijn opgevangen in de kantine van het nabijgelegen Stadskantoor van de Gemeente Enschede. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De noodstroomvoorziening die is gekoppeld aan het rekencentrum dat zich in de Noordmolen bevindt, is in werking getreden.

Zorgloket
In de Noordmolen is onder meer het Zorgloket van de Gemeente Enschede gevestigd. Het Zorgloket is door deze storing alleen nog telefonisch bereikbaar via 053 - 4817900

Verwachting
Inmiddels heeft de officier van dienst van de Brandweer het gebouw vrijgegeven. Medewerkers kunnen het gebouw in om hun persoonlijke bezittingen op te halen. Doordat er schade is ontstaan aan de electriciteitsvoorziening in het gebouw, is zeker dat er vandaag nog geen stroom op de werkplekken beschikbaar is. Hoe lang de reparatie in beslag zal nemen is op dit moment niet bekend.

7 maart 2008