Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Winkelgebied Mercatorplein - Jan Evertsenstraat

Zwaarder accent op economische kracht

7 maart 2008

-
Anna Kutsch Lojenga
Stadsdeel De Baarsjes gaat samen met private partijen een zwaarder accent leggen op het benutten van de economische kracht van het winkelgebied Mercatorplein - Jan Evertsenstraat. De partijen rond het winkelgebied gaan een nieuwe samenwerking aan.

Vernieuwende aanpak

Het stadsdeel, woningcorporaties Het Oosten en De Key, particuliere eigenaren en winkeliers zijn het over een vernieuwde aanpak eens. Een zwaarder accent leggen op economische inspanningen en doorgaan met evenementen is de afspraak voor de komende jaren. Één en ander krijgt vorm in een uit vertegenwoordigers van de partijen samengestelde stuurgroep en een projectgroep voor de uitvoering.

Potentie

Portefeuillehouder Godfried Lambriex: `Het winkelgebied heeft een enorme potentie. Die kracht echt aanspreken is nu ons doel. De Jan Evertsenstraat is al prachtig opgeknapt, de opknapbeurt om van het Mercatorplein een echt plein te maken staat voor de deur. Dat zijn belangrijke voorwaarden om ook het winkelareaal verder te verbeteren. En daar zetten we met onze partners nu volop op in. Betere en gevarieerdere winkels, meer winkelpubliek, meer reuring.'

Economische component

De Stichting Beheer Mercatorplein (SBM) heeft zijn werk gedaan. Daarover zijn de partijen het eens. Sinds 1998 heeft de stichting zich vooral met verve gekweten van de opdracht om groots opgezette evenementen te organiseren. Daarmee is de sociale component van de verbeteringsdoelen van weleer goed ingevuld. Het stadsdeel en de andere partijen willen nu vooral inzetten op de economische component. Het contract met SBM loopt begin dit voorjaar af. Een natuurlijk moment om over te gaan naar de nieuwe projectaanpak.