Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Oosterhout (7/3)

OOSTERHOUT NB, 7 maart 2008

Ontruiming van een huurwoning levert gevaar op

OOSTERHOUT: Op de Musschenbroekstraat was donderdag rond 9.45 uur bij de ontruiming van een huurwoning een gevaarlijke situatie ontstaan, omdat gas- en waterkranen en het licht waren ingeschakeld. Door snel optreden van politie en brandweer kon aan de gevaarlijke toestand een einde worden gemaakt. De politie stelt een nader onderzoek in.

De huurders hadden een betalingsachterstand. Gisteren werd in opdracht van de woningbouwcorporatie na een gerechtelijke uitspraak tot ontruiming overgegaan. De politie assisteerde daarbij de deurwaarder. Bij binnenkomst rook de politie een gaslucht en de waterkranen stonden open. Ook was de inboedel volledig geruineerd. De huurders van de woning waren al vertrokken. De woningbouwvereniging doet vandaag aangifte. Onderzocht wordt of de huurders of andere personen voor de aangetroffen situatie verantwoordelijk zijn. Tevens wordt er nader onderzoek gedaan hoe groot het gevaar voor de omgeving was op brand- en explosiegevaar. De zaak zal worden besproken met de officier van Justitie.

Jongen opgepakt voor het stelen van een scooter

WAALWIJK: De politie heeft donderdag rond 16.00 uur een 18-jarige man uit Waalwijk aangehouden omdat hij verdacht wordt voor het stelen van een scooter. De eigenaar zag de Waalwijker een dag eerder rijden op zijn scooter. Hij maakte een foto van de verdachte en ging hiermee naar de politie. Agenten konden de man in de garage van zijn woning aanhouden. De verdachte verklaarde dat hij de scooter van iemand anders gekocht had en daarna doorverkocht had. De politie maakt procesverbaal op.

EOC maakt handgranaat onschadelijk

LOON OP ZAND: Gisteren heeft het Explosieven Opruimingscommando een handgranaat onschadelijk gemaakt, die was aangetroffen op een bouwterrein aan de Kasteellaan. Ook werd wat klein kaliber munitie gevonden. De vondsten werden gedaan door medewerkers van een bedrijf dat is ingehuurd om het terrein daar te scannen op explosieven.

Gewapende overval Terheijden in Bureau Brabant

OOSTERHOUT: Volgende week besteedt de politie in Bureau Brabant aandacht aan een gewapende overval in Terheijden. De daders maakten geld en een bankpas buit

Op dinsdagochtend 1 januari 2008 rond 07.10 uur wordt een man in zijn woning in Terheijden overvallen. Als de man die ochtend op de deurbel reageert en de deur opent komen er meteen twee mannen de woning binnen gelopen . Zij bedreigen de bewoner met een vuurwapen en zij
mishandelen hem ook. De mannen roepen dat zij geld willen.

De mannen nemen uiteindelijk uit de woning een geldbedrag en
bankpasjes mee.

Later wordt er met een gestolen bankpas bij verschillende banken gepind en daarvan zijn duidelijke bewakingbeelden aanwezig.

Uitzending

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 10 maart om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald , de laatste uitzending is op dinsdag 11 maart om 17.00 uur.

Auteur: Eefje Klijberg