Provincie Utrecht

Start werkzaamheden fietstunnel bij rotonde Cothen

7-3-2008 -

Half maart 2008 start de provincie Utrecht met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de fietstunnel bij de rotonde Cothen. De voorbereidende werkzaamheden duren circa vier weken en geven weinig hinder voor het verkeer en de omgeving.

De aanleg van de fietstunnel maakt deel uit van het plan voor de reconstructie van de N229 tussen Bunnik en Cothen. Dit plan bevat een aantal wegenprojecten die in samenhang worden uitgevoerd met als doel een aantal knelpunten op het traject op te lossen. Deze knelpunten betreffen de doorstroming van het autoverkeer en het openbaar vervoer, de verkeersveiligheid, de bereikbaarheid en de kwaliteit van de leefomgeving.

Werkzaamheden
De voorbereidende werkzaamheden betreffen het kappen van bomen en het verleggen van kabels en leidingen bij de rotonde Cothen. Dit is nodig voor de aanleg van het zuidelijke deel van de fietstunnel bij de Langbroekerweg en het veranderen van de bestaande rotonde in een tweestrooksrotonde (turborotonde). De kabels en leidingen worden verlegd naar de andere kant van de weg. Voor de gekapte bomen worden nieuwe bomen teruggeplaatst als de nieuwe turborotonde in 2009 is aangelegd.

Hinder voor verkeer en omgeving
Het voorbereidende werk zal weinig hinder geven voor het verkeer en de omgeving.
Tijdens de werkzaamheden kan er periodiek sprake zijn van rijstrookafsluitingen, waarbij het verkeer om-en-om langs het werk wordt geleid. Dit zal uitsluitend buiten de spits het geval zijn.

Vervolg
Met het bouwen van de fietstunnel zelf verwacht de provincie in mei te kunnen beginnen. Het gaat dan eerst om het zuidelijke gedeelte, langs de Langbroekerweg.
In juni beginnen we met het omleggen van kabels en leidingen voor het noordelijke deel van de fietstunnel waarna vanaf november 2008 ook dit deel kan worden gebouwd.
Als de fietstunnel gereed is, kunnen we in 2009 beginnen met de bouw van de turborotonde. De planning hiervoor is afhankelijk van de voortgang van de noodzakelijke grondverwerving ter plaatse.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon 030 - 258 3319