Gemeente Asten


07-03-2008
Voorgang werkzaamheden Heesakkerweg

De gemeente Asten heeft vorig jaar in november werkzaamheden laten verrichten aan de bushaltes aan de Heesakkerweg. De bushaltes voldoen nu aan de landelijke toegankelijkheidseisen. Het aanpassen van de bushaltes maakte echter onderdeel uit van een groter project, nl. het project 'Renovatie Heesakkerweg'. Dit project houdt in dat de Heesakkerweg, tussen de rotonde Wilhelminastraat en de Beatrixlaan, Duurzaam Veilig wordt ingericht (o.a. met dubbele as-markering) en voorzien van een geluidsreducerende asfaltdeklaag. Op de rotonde Wilhelminastraat en de kruising met de Beatrixlaan worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd en wordt er tevens een nieuwe asfaltdeklaag aangebracht.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Rasenberg Wegenbouw B.V. en starten, volgens de huidige planning, in week 14 op maandag 31 maart 2008. Het een en ander is hierbij uiteraard afhankelijk van voorbereidingen, weersomstandigheden etc. Met name het aanbrengen van het geluidsreducerende asfalt is erg temperatuur afhankelijk. Indien blijkt dat de temperatuur te laag is, zullen de werkzaamheden uitgesteld worden.

Hieronder worden de werkzaamheden nader toegelicht, de uitvoering is in twee fases onderverdeeld.

Fase 1: werkzaamheden rotonde Wilhelminastraat. Tijdens fase 1 wordt de Heesakkerweg volledig afgesloten tussen de rotonde Voorste Heusden en het kruispunt met de Beatrixlaan. Een omleiding, o.a. via N266, A67 en N279, zal worden toegepast om het doorgaande verkeer veilig om te leiden. Doorgaand vrachtverkeer dient tijdens de werkzaamheden nog steeds rekening te houden met het vrachtwagenverbod m.u.v. bestemmingsverkeer dat blijft gelden in het centrum van Asten. Bestemmingsverkeer van en naar het centrum wordt via de route Beatrixlaan, Heerbaan, Schoolstraat, Burgemeester Wijnenstraat, Koningsplein en/of de route Wolfsberg, Emmastraat omgeleid. Industrieterrein Hazeldonk en de directe omgeving zijn bereikbaar via een omleidingsroute vanaf de N279 via Heusden. Komend vanaf Someren blijft industrieterrein Hazeldonk en omgeving bereikbaar via de zuidelijke parallelweg. Er worden wel maatregelen getroffen om doorgaand verkeer te voorkomen. Zo wordt er op de zuidelijke parallelweg eenrichtingsverkeer ingesteld vanaf Waardjesweg richting Van Kuppenveldweg. Op de noordelijke parallelweg wordt eveneens eenrichtingsverkeer ingesteld. Het eenrichtingsverkeer geldt niet voor de lijndiensten, lijn 20 en de buurtbus gebruiken tijdens deze fase de noordelijke parallelweg in twee richtingen. De werkzaamheden aan fase
1 zullen ongeveer anderhalve week in beslag nemen.

Fase 2: werkzaamheden rijbaan Heesakkerweg en kruispunt Heesakkerweg-Beatrixlaan
Tijdens fase 2 wordt de Heesakkerweg volledig afgesloten tussen de rotonde Wilhelminastraat en de rotonde Witvrouwenbergweg in Someren. Er is dus nadrukkelijk géén verbinding mogelijk tussen Someren en Asten via de Heesakkerweg. Alleen voor de lijndiensten wordt er een uitzondering gemaakt. Een omleiding, o.a. via N266, A67 en N279, zal worden toegepast om het verkeer veilig om te leiden. Bestemmingsverkeer van en naar het centrum kan tijdens deze fase wel weer gebruik maken van de rotonde Wilhelminastraat die dan weer open is. De bedrijven aan de Kanaalweg en Heesakkerweg kunnen gebruik maken van de parallelweg aan de zuidzijde. Aangezien de aansluiting van de zuidelijke parallelweg t.h.v. de Beatrixlaan afgesloten is, dienen zij via de rotonde Wilhelminastraat te ontsluiten. Aangezien het kruispunt met de Beatrixlaan volledig is afgesloten rijden de bussen ook over de zuidelijke parallelweg. Om dit mogelijk te maken wordt er een bypass gemaakt, deze bypass is overigens niet toegankelijk voor overig (vracht)verkeer. De werkzaamheden aan fase 2 zullen ongeveer twee en een halve week in beslag nemen.

Tijdens de werkzaamheden wordt er door de politie nadrukkelijk gehandhaafd op overtreders van het ingestelde eenrichtingsverkeer en de diverse inrijdverboden.

Direct belanghebbende worden schriftelijk geïnformeerd over de werkzaamheden. Indien er aanvullende vragen zijn omtrent de werkzaamheden, kan er contact opgenomen worden met de heer T. Klerks (tel. 06-53 79 9037). De heer Klerks is namens Rasenberg Wegenbouw BV aanspreekpunt voor belanghebbenden en betrokken bij de werkvoorbereiding / -begeleiding.