Gemeente Hulst


Persbericht - 07.03.2008

Project wittebrug: verplaatsen hockeycomplex & nieuwe woonwijk

De exploitatieovereenkomst en -opzet Wittebrug is in concept voorhanden. Deze exploitatie omvat de verplaatsing van het hockeycomplex te Hulst en het creëren van een nieuwe woonwijk te Hulst.

Het hockeycomplex aan de Grote Kreekweg te Hulst voldoet niet meer aan de eisen van de moderne hockeysport. Met name het kunstgrasveld is dringend aan vervanging toe. Gelet op het aantal leden is er ook behoefte aan extra kunstgrasvelden. Bedoeling is de hockeyvelden te verplaatsen. De beoogde locatie voor dit nieuwe complex is de driehoek gelegen tussen de Wittebrugstraat, de Grote Kreekweg en de N290. Het nieuwe complex krijgt 2 verlichte kunstgrasvelden, een verlicht miniveld en een clubgebouw. Daarnaast wordt voldoende parkeergelegenheid voorzien en het nodige groen.

Door de verplaatsing van de hockeyaccommodatie komt het huidige gebied vrij. Het sluit aan bij bestaande bebouwing aan de Zoetevaart en de Van der Maelstedeweg. Daardoor heeft het potentie als woongebied. Het voormalig spoorwegtracé (aan de noordoostzijde) vormt een prima natuurlijke begrenzing. In de nieuwe wijk zijn circa 60 woningen en 20 appartementen voorzien.

Exploitatie
Inmiddels is de stedenbouwkundige, planologische, technische en financiële haalbaarheid van het project nagegaan. Aangetoond is dat de verplaatsing van de hockeyaccommodatie en de herontwikkeling tot woongebied haalbaar is. De kosten en baten zijn gevat in de exploitatieopzet Wittebrug. Deze opzet sluit met een positief saldo van circa 1,1 miljoen euro.

Planning
De raadscommissie Middelen buigt zich op donderdag 20 maart 2008 over de exploitatieovereenkomst en -opzet. Streven is dat de gemeenteraad zich tijdens haar vergadering van 3 april 2008 uitspreekt over het voorstel.
Vervolgens is het de bedoeling dat eerst het nieuwe hockeycomplex wordt gerealiseerd. Hiermee kan worden gestart zodra de herziening van het bestemmingsplan definitief is. Het voorontwerp voor dit bestemmingsplan is gereed. Dit wordt op korte termijn voorgelegd aan onder andere de Provincie.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: communicatie@gemeentehulst.nl