Ingezonden persbericht


(Persbericht)

Inkasso Unie en TRC Advocaten sluiten strategische alliantie

Eindhoven, 7 maart 2008

Inkasso Unie en TRC Advocaten hebben een uniek samenwerkingsverband gesloten waarin zij een totaaloplossing bieden op het gebied van creditmanagement.

Inkasso Unie en TRC Advocaten trekken al zo'n zes jaar samen op bij incassoprocedures en aanverwante juridische diensten. Met deze strategische alliantie kiezen beide partijen nu voor een duidelijke en veel intensievere samenwerking waarbij de dienstverlening wordt uitgebreid en beide elkaars kennis en netwerk kunnen versterken.

"Door de opening van een in-house vestiging van TRC Advocaten bij ons, kunnen wij nog intensiever samenwerken met hen en zijn we beter in staat onze klanten een complete dienstverlening aan te bieden op het gebied van credit- en riskmanagement", aldus Bert Iedema, algemeen directeur van Inkasso Unie. Mr. Erik Vannisselroy, advocaat en partner bij TRC Advocaten, is samen met Bert Iedema en Frank van Campfort (adjunct- directeur Inkasso Unie) de initiatiefnemer van dit convenant. "Voor TRC past deze samenwerking prima in onze ambities om te groeien en onze dienstverlening uit te breiden. Met Inkasso Unie kunnen we nieuwe clientèle verwerven en onze kwaliteit in juridische dienstverlening voor een bredere doelgroep inzetten. Inkasso Unie is als grote speler natuurlijk een aantrekkelijke partij voor ons", aldus Vannisselroy. Deze alliantie past uitstekend in de strategie van Inkasso Unie om de dienstverlening uit te breiden en meer te zijn dan een partij voor het collecteren van vorderingen. "We merken dat onze klanten behoefte hebben aan ondersteuning in het hele traject van debiteurenbeheer en het verantwoord omgaan met kredietrisico's. Daar komt veel meer bij kijken dan het versturen van een aanmaning of het uiteindelijk beslag laten leggen. Juist op juridisch gebied willen wij onze klanten breed kunnen adviseren en een totaaloplossing bieden", aldus Van Campfort.

Credit Yard
Inkasso Unie heeft een portfolio van voornamelijk grote klanten als zorgverzekeraars, energiebedrijven en woningcorporaties, die te maken hebben met veel particuliere debiteuren. Onder de nieuwe concernnaam Credit Yard gaat de moedermaatschappij van Inkasso Unie andere segmenten aanboren en een compleet credit management dienstenpakket bieden aan onder andere het MKB. Daar zijn de financiële belangen vaak veel groter en gaat men sneller over tot procederen. Voorts wordt de financiering en aankoop van complete debiteuren portefeuilles verder uitgebouwd.

TRC Advocaten heeft haar clientèle vooral in het MKB en heeft veel ervaring met incassoprocedures. Hierbij gaat het veelal om complexe geschillen tussen ondernemers. Dat vraagt uitgebreide en specifieke kennis van het incasso- en procesrecht. Kennis die bij een juridische afdeling van een incassobureau vaak onvoldoende voorhanden is. Vannisselroy: "Kennisvergroting is een belangrijk speerpunt van deze alliantie. Wij kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de opleiding en begeleiding van de juristen van Inkasso Unie die ons op hun beurt kunnen versterken in onze rechtspraktijk."

Onder één dak
De samenwerking krijgt ook fysiek gestalte doordat TRC Advocaten een nieuwe vestiging opent in het pand van de Inkasso Unie aan de Bogert in het centrum van Eindhoven. Zo kunnen beide partijen achter één deur samen optreden en is het voor de klant "one-stop-shopping".

Unieke samenwerking
Het is uniek dat een dienstverlener als Inkasso Unie op deze manier gaat samenwerken met een advocatenkantoor. Van Campfort: "We hebben in de praktijk al ondervonden dat een samenwerking als deze veel slagvaardiger en effectiever kan zijn voor de clienten. Het gaat erom een compleet dienstenpakket te kunnen bieden van hoog niveau. Dat is waar de markt behoefte aan heeft. Wij maken dat waar."

Fraudebestrijding
Een goed voorbeeld hiervan is het probleem van de energiefraude dat speelt bij een cliënt van Inkasso Unie. Hoe ga je om met het stelen van energie? Inkasso Unie en TRC stelden samen een volledig juridisch onderbouwd protocol op waarin dergelijke zaken van begin tot eind afgehandeld kunnen worden. Voor de klant werd het probleem in één hand opgelost.

Een strategische alliantie is meer dan een intentie om samen op te trekken. Van Campfort: "Dat we een alliantie sluiten juist met TRC Advocaten is een nadrukkelijke keuze gebaseerd op onze ervaringen. De no-nonsense mentaliteit van TRC en de kwaliteit en snelheid van hun dienstverlening matchen uitstekend met het profiel en de doelstellingen van Inkasso Unie. Daarnaast is hun bekendheid met de regio voor ons ook van belang." Beide partijen hebben hoge verwachtingen van deze vorm van samenwerken die zich in de eerste weken al direct lijkt te hebben bewezen. Op termijn verwachten zij ook op andere terreinen, bijvoorbeeld fraude-onderzoeken en ­bestrijding, hun samenwerking verder te intensiveren.
Vannisselroy: "Toch zijn en blijven we natuurlijk twee volledig zelfstandige partijen die alleen gezamenlijk optreden naar derden voor wie dat interessant is. Er zijn geen financiële banden en transparantie hierin is essentieel." Over Inkasso Unie
Inkasso Unie is onderdeel van de CO-OR GROUP, een van de grootste aanbieders van incassodiensten en diensten op het gebied van credit- en riskmanagement. Credit Work, Credit Yard en Inkasso Unie zijn actief op respectievelijk de particuliere- en zakelijke markt. Het hoofdkantoor bevindt zich in Eindhoven. Daarnaast is er een vertegenwoordiging in de Benelux. Inkasso Unie heeft circa 400 gespecialiseerde mensen in dienst. Over TRC Advocaten
TRC Advocaten (voorheen Tilman Rosens Van der Corput Advocaten), levert een brede dienstverlening op alle terreinen van de rechtspraktijk. Met specialismen op het gebied van ondernemingsrecht, arbeidsrecht, incassorecht, bouwrecht, huurrecht en contractenrecht wordt met name het MKB bediend. Maar ook overheidsinstellingen, gemeenten en particulieren (personen- en familierecht) behoren tot de clientèle. De circa 20 advocaten zijn actief in de hele regio Oost- en Midden- Brabant en Noord- en Midden-Limburg. TRC Advocaten heeft vestigingen in Veldhoven, Horst en nu ook Eindhoven.