Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 07/03

TILBURG, 7 maart 2008

Politie verricht vijf aanhoudingen in het uitgaansgebied

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het uitgaansgebied van Tilburg spreken van een rustige nacht. De politie verrichte in totaal vijf aanhoudingen. Naast de arrestaties beteugelden de agenten enkele kleine opstootjes. Twee centrumbezoekers kregen een bekeuring voor wildplassen.

Bij een horecagelegenheid op de Heuvel hebben agenten vanmorgen even na 02.30 uur een 23-jarige Tilburger aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man werd het etablissement geweigerd omdat hij in beschonken toestand verkeerde. Hij was het daar niet mee eens en gedroeg zich vervelend. Na hem enkele keren gevorderd was te vertrekken voldeed hij daar niet aan.

Een 23-jarige Tilburgse wildplassen is vanmorgen rond 02.30 uur aangehouden op de Heuvelring omdat hij zich niet kon legitimeren. Ook wilde hij zijn naam niet opgeven toen de agenten daarom vroegen.

Rond 02.45 uur hebben agenten bij een horecagelegenheid op de Heuvel een 23-jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling. De man gooide zonder enige aanleiding in het café een glas in het gezicht van een medecentrumbezoeker.

Op de Paleisring werd rond 03.45 uur een 50-jarige Tilburger en zijn 27-jarige neef aangehouden voor belediging. Het tweetal vond het nodig agenten die bezig waren met het uitoefenen van hun functie te beledigen.

Oisterwijker onder invloed van alcohol

OISTERWIJK - De politie heeft vanmorgen om 02.15 uur op de Ambachtstraat een 57-jarige automobilist uit Oisterwijk aangehouden voor het rijden onder invloed. Tijdens een routinecontrole gaf de indicatieve blaastest aan dat de man teveel gedronken had. Op het bureau bleek dat hij 380 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod van 3 uren mocht hij na verhoor vertrekken. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt tweetal aan na ontvangen tip

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 01.00 uur twee mannen van 43 en 45 jaar, afkomstig uit Tilburg en Bruhl aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van het overtreden van de Wapenwet. De politie ontving een tip dat inzittenden van een auto op de Spoorlaan mogelijk vuurwapens uit de kofferbak haalden en een café inliepen. Direct stelde de politie een onderzoek in en trof de auto aan in de Willem II Straat. Op dat moment zaten er twee personen in de auto. Het tweetal is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Vrijwel gelijktijdig zochten agenten in het café ook naar de mogelijke vuurwapens. Er werd niet aangetroffen. Beide verdachten zijn in vrijheid gesteld.

Politie houdt Oisterwijkse aan voor vernieling ruit

UDENHOUT - De politie heeft gistermiddag om 18.00 uur bij een woning in Udenhout een 33-jarige Oisterwijkse vrouw aangehouden voor vernieling. De vrouw wilde contact met de bewoonsters om een relationeel probleem te bespreken. Toen ze bij de woning aankwam werd de deur voor haar niet geopend. De verdachte pakte daarop een steen en vernielde het raam van de deur. Gwaarschuwde agenten troffen de vrouw aan en namen haar mee naar het bureau waar ze een bekennende verklaring aflegde.

Verdachte meldt zich en maakt schoon schip

TILBURG - De politie heeft gistermiddag een 27-jarige inwoner uit Dongen aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 17 augustus 2004 een overval te hebben gepleegd op een supermarkt aan het Krevelplein. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Rond 15.00 uur meldde zich gistermiddag op het politiebureau aan de Ringbaan Zuid de 27-jarige man. Hij vertelde schoon schip te willen maken en bekende een overval op een supermarkt. Onderzoek wees uit dat de overval op 17 augustus 2004 plaats gevonden heeft. Kort na openingstijd deed een onbekende een greep in de kassa en ging er met een onbekend geldbedrag vandoor.

Politie houdt scholier aan na mishandeling

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in de Leharstraat een 14-jarig Tilburgs meisje aangehouden. Ze wordt ervan verdacht een evenoude stadsgenote te hebben mishandeld. Het slachtoffer kreeg met de verdachte op een school aan de Gershwinstraat een woordenwisseling wat uitmondde in een conflict. Tijdens dat conflict sloeg de verdachte het slachtoffer meerdere keren in het gezicht. Een docent scheidde de meisjes en informeerde de ouders. De politie werd in kennis gesteld en stelde een onderzoek in.

Politie rekent tweetal in voor diefstal uit auto

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 12.45 uur in een opvanghuis in de Fabriekstraat een 46-jarige Tilburgse vrouw en een 49-jarige plaatsgenoot aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een diefstal van een GSM uit een geparkeerde auto.

Het slachtoffer, een 59-jarige Tilburger parkeerde zijn auto gistermiddag in de Fabriekstraat. Bij terugkomst zag hij een onbekende vrouw in zijn auto zitten. Bij het zien van het slachtoffer vluchtte ze het opvanghuis in. Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in en troffen de verdachte binnen aan. Ze had op dat moment niet meer de GSM in haar bezit. Een vervolgonderzoek wees uit dat de 49-jarige verdachte het toestel in zijn bezit had.Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt straatroof

TILBURG - Woensdagavond 5 maart jl. is omstreeks 22.30 uur op de Goirleseweg een 25-jarige vrouw uit Goirle beroofd van haar tas. Het slachtoffer fietste over de Goirleseweg, zij kwam vanuit de richting van het centrum. Ze had een tas aan haar stuur hangen. Ze werd ter hoogte van de tennisvereniging rechts ingehaald. De man die haar inhaalde rukte aan haar tas. De tas zat om haar fietsbel, waardoor hij deze niet loskreeg. Het slachtoffer viel door het geruk aan haar tas op de grond. Terwijl zij opstond hoorde ze dat de straatrover haar bedreigde. Uiteindelijk wist hij de tas te bemachtigen. Hij fietste hard weg richting de Korvelseweg. De dader zou een mollige blanke man zijn van circa 30 a 35 jaar oud. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Ook is een verklaring opgenomen van een getuige die nog tevergeefs achter de dader was aangegaan. De politie roept getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben op zich te melden via 0900-8844 (team Leijdal)

Auteur: Desiree Brabers