Gemeente Lansingerland


Begrazing Landscheiding
Begrazing Landscheiding

Vanaf eind maart 2008 tot eind november 2008 wordt de landscheiding vanaf de Groendalseweg (Bleiswijk) tot aan de Wildersekade (Bergschenhoek) als proef begraasd door een kudde schapen.

Op werkdagen worden de schapen vergezeld van een herder met hond, in het weekend staan ze in een verplaatsbaar raster. De schaapskudde zal vier keer per jaar voor een kortdurende periode worden ingezet voor begrazing.

Deze vorm van maaibeheer is gekozen als alternatief voor het maaien met( zwaar) gemotoriseerd materieel. We hopen hiermee niet alleen de (broedende) vogels minder te verstoren, maar ook op den duur een gevarieerder beeld van kruidenvegetatie te realiseren. Bovendien past beweiding in het natuurlijke karakter van de landscheiding

Deze vorm van onderhoud is in eerste instantie voor de duur van een jaar. Aan het einde van dit jaar wordt de begrazing geëvalueerd en wordt besloten of het onderhoud van de landscheiding op deze manier voortgezet zal worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Beheer & Onderhoud van de gemeente Lansingerland, tel. (010) 800 48 71.