Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 7 maart

Regio, 07-03-2008

Hennepkwekerij ontmanteld

HAARLEM- 6 maart. Politiemensen troffen omstreeks 11.00 uur, in een woning aan de Edward Jennerstraat, een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In totaal zijn 196 planten en de bijbehorende apparatuur in beslag genomen en vernietigd. Met de elektriciteit bleek gerommeld te zijn, de energieleverancier doet aangifte.

De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Winkeldief met geprepareerde tas aangehouden

HAARLEM- 6 maart. Politiemensen hielden rond 17.30 uur een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor winkeldiefstal. De man was met een geprepareerde tas, met daarin een aantal broeken met een totale waarde van 422 euro, een warenhuis aan de Grote Houtstraat uitgelopen. Hij werd echter door personeel betrapt, die de man overleverden aan de politie.

De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

SANTPOORT-NOORD- 6 maart. Politiemensen troffen rond 13.00 uur op de Hoofdstraat een bromfietser aan, die onder invloed van alcohol reed. De man, een 63-jarige Haarlemmer, bleek na ademanalyse een promillage van 2,35 te hebben, ruim vier keer de wettelijk maximaal toegestane waarde. De man heeft een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal voor rijden onder invloed gekregen.

Aanrijding met letsel

SANTPOORT-NOORD- 6 maart. Op de A22 bij de afslag IJmuiden ontstond omstreeks 15.30 uur een aanrijding waarbij meerdere auto's betrokken waren. Een persoon raakte gewond.

Een 22-jarige bestuurder uit Apeldoorn kwam, vermoedelijk door een klapband, op de andere rijstrook in botsing met een auto bestuurd door een 40-jarige Amsterdammer. Deze auto werd eveneens door een andere tegemoetkomende auto, bestuurd door een 41-jarige bestuurder uit Castricum aangereden. Een 48-jarige automobiliste uit Velsen-Noord kon de laatste auto niet meer ontwijken en botste hier achterop. De 40-jarige Amsterdammer raakte bekneld in zijn auto en is door de brandweer uit het voertuig bevrijd. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Elisabeth Gasthuis. De man uit Castricum en de vrouw uit Velsen-Noord zijn beiden met onbekend letsel vervoerd naar het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk.

Baby natuurlijke dood gestorven

IJMUIDEN, 4 maart - Uit onderzoek van het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) is gebleken dat een baby uit IJmuiden op 16 juni 2007 een natuurlijke dood is gestorven. Na een onwel-melding trof de politie het stoffelijk overschot van het 6 weken oude jongetje aan in een woning aan de Orionweg.

Kort na zijn dood maakte de politie bekend dat er vermoedelijk geen sprake was van een misdrijf. Onderzoek door het NFI naar de exacte doodsoorzaak van de baby heeft dit bevestigd. Het jongetje bleek goed verzorgd en gevoed te zijn. Conclusie van het NFI is dat de baby als gevolg van een hartspierontsteking acuut is overleden.