AutoRai

Saab 9-X BioHybrid verkozen tot Beste Conceptauto in Genève

(3/7/2008)
De redactie van het Amerikaanse automagazine AutoWeek heeft de winnaars bekendgemaakt van de âEditorsâ Choice Awardâ verkiezing tijdens de beroemde Autoshow van Genève, die momenteel in de Zwitserse stad wordt georganiseerd. Daarbij sleepte de Saab 9-X BioHybrid de overwinning in de wacht in de categorie Conceptautoâs.

Een indrukwekkend resultaat omdat er traditiegetrouw op deze belangrijke automobieltentoonstelling veel conceptautoâs worden gepresenteerd.

De redactie van het populaire Amerikaanse autotijdschrift organiseert al vele jaren een verkiezing waarbij in de categorieën âBest in Show, Best Concept, Most Significant en Most Funâ de mooiste en belangrijkste showautoâs worden uitgeroepen. Daarvoor bezoekt het magazine de belangrijkste internationale autoshows zoals die van Detroit, Genève, Parijs, Frankfurt en Tokio.

Best Concept
In de categorie âBest Conceptâ streek de Saab 9-X BioHybrid met de eer. âDeze onderscheiding laat zien dat Saab volop bezig is. De ontwikkeling van dit model zal ervoor zorgen dat Saab haar intrede zal doen in het meest competitieve marktsegment van Europa. De Saab 9-X zal tevens het platform worden voor andere modellen van General Motors,â aldus het juryrapport.

Het Advanced Design team van Saab toonde zich zeer verheugd over de onderscheiding. Overigens is het de tweede maal dat Saab deze prestigieuze Award in de wacht sleept, want twee jaar geleden werd de Saab Aero X al met dezelfde titel onderscheiden.

De 9-X BioHybrid laat zien hoe een compacte premiumauto van Saab er in de toekomst uit zou kunnen zien. âHet merk Saab is volop in bewegingâ, zegt Jan Ãke Jonsson, Managing Director van Saab Automobile. âMet het in Genève tonen van twee conceptautoâs, de 9-X BioHybrid en 9-4X BioPower, bereidt Saab zich voor op een productontwikkeling op hoog niveau. Het ontwikkelen en tonen van beide modellen geeft ook aan dat Saab vastbesloten is aanzienlijk te groeien door middel van het uitbreiden van onze portfolio.â