RVD/Kon.Huis nr. 45: Prins van Oranje - Werkbezoek Zuid-Limburg

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

WERKBEZOEK PRINS VAN ORANJE AAN GEBIEDSONTWIKKELINGSPROJECTEN IN ZUID - LIMBURG

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan twee gebiedsontwikkelingsprojecten in Zuid-Limburg. Het eerste project heeft betrekking op de A2-zone Maasbracht-Beek. Het tweede project betreft de toekomstige ontwikkeling van de zilverzandgroeve 'Sigrano' in Heerlen in samenhang met de omgeving van de groeve.

De beoogde verbreding van de A2 tussen Sint Joost (aansluiting A73) en Kerensheide biedt de mogelijkheid om de ontwikkelingen in de omgeving op het gebied van infrastructuur, bedrijventerreinen, woningbouw, recreatie, natuur en landschap met elkaar in samenhang te brengen. De provincie Limburg, de gemeente Sittard-Geleen en Rijkswaterstaat Limburg werken hiertoe samen met gemeenten, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Om het gebied rond de zilverzandgroeve Sigrano na afloop van de winning een maatschappelijk relevante bestemming te geven, hebben de gemeente Heerlen, de ontgronder Sigrano, de provincie Limburg en Natuurmonumenten een gezamenlijk plan ontwikkeld. De gebiedsontwikkeling rond de groeve moet leiden tot een toegankelijk en gedifferentieerd gebied met wonen, recreatie en natuur. Het eerste stukje recreatief dagstrand kan mogelijk half 2010 open gaan voor publiek.

Het bezoek van de Prins maakt deel uit van de werkbezoeken die de Prins aflegt in het kader van het Programma Ruimte, georganiseerd door het ministerie van VROM.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed