Politie Haaglanden

extra persberichten 7 maart

Haaglanden, 07-03-2008

Man overlijdt na steekpartij
Den Haag In een van kantoorpand aan de Groenhovenstraat kregen vrijdag 7 maart rond 12.45 uur twee medewerkers onenigheid. Dat mondde uit in een steekpartij, aan de gevolgen waarvan een 38-jarige man uit Rotterdam ter plekke overleed. Enige tijd later kon de verdachte van de steekpartij, een 37-jarige man uit Rotterdam, worden aangehouden op het nabijgelegen Nassauplein. Hij zit vast voor verhoor. De politie voert technisch sporenonderzoek uit in het kantoorpand en heeft de zaak in onderzoek.

Politie zoekt getuigen overval in portiek
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een 55-jarige man in de Nevenstede. De man werd donderdag 6 maart om 21.30 uur door drie mannen in een portiek overvallen. Het slachtoffer werd op de grond geduwd en met wapens bedreigd. Vervolgens gingen de drie verdachten er met de zwarte koffer die het slachtoffer bij zich had vandoor. De politie houdt vrijdagochtend een buurtonderzoek. Het slachtoffer heeft een van de drie verdachten goed gezien. Het gaat om een man van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij is ongeveer 1.70 m lang en 23 jaar oud met een smal ingevallen gezicht, dicht bij elkaar staande ogen, een opvallend lichte huid en donker kort haar. De andere twee mannen hadden hun gezicht bedekt en droegen donkere of zwarte kleding. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Beresteinlaan via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M: 0800-7000.

Politie zoekt getuigen straatroven
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van enkele straatroven in Den Haag. Woensdag 5 maart om 16.30 uur werd een 49-jarige Hagenaar op de Vaillantlaan ter hoogte van een geldautomaat beroofd van zijn net gepinde geld. Twee mannen op een scooter trokken het geldbedrag uit zijn handen en reden daarna in onbekende richting weg. Een van de mannen droeg een leren zwart jack en een lichte spijkerbroek. Korte tijd later om 17.00 uur werd op de Koningstraat een 56-jarige vrouw uit Den Haag beroofd van haar handtas. In dit geval was de dader een man op een fiets die haar handtas van de vrouw met geweld van haar schouder rukte. De verdachte is een man leeftijd cica 1.75 mtr en 20-24 jaar oud. Heeft u de berovingen zien gebeuren, belt u dan met de recherche van Bureau Hoefkade via 0900-8844. Liever anoniem, belt u dan met de M-lijn 0800-7000.