Gemeente Alphen aan den Rijn

Hoogheemraadschap opnieuw rond tafel over lozing water Coupépolder

Gemeente en Hoogheemraadschap opnieuw rond tafel over lozing water Coupépolder

De gemeente en het Hoogheemraadschap moeten opnieuw rond de tafel gaan zitten om samen een oplossing te bedenken voor het lozen van vervuild water vanuit de Coupépolder. Dat stelt de Raad van State in haar uitspraak op woensdag 5 maart in de zaak die de gemeente was begonnen tegen het Hoogheemraadschap Rijnland.

De gemeente gaat de uitspraak bestuderen om een goed beeld te krijgen wat de gevolgen in elk geval voor de gemeente en de golfclub zijn van het vonnis. De gemeente was het niet eens met de voorwaarden die het Hoogheemraadschap had gesteld aan de lozingsvergunning voor het water vanuit de Coupépolder.

Extra deklaag
Het Hoogheemraadschap van Rijnland houdt de waterkwaliteit in de gaten. De gemeente wilde een vergunning om het vervuilde water vanuit de Coupépolder te kunnen blijven lozen, maar kreeg die alleen als ze een extra kleilaag zou aanbrengen in het gebied. De gemeente ging hier niet mee akkoord en stapte naar de Raad van State. Die besliste echter dat het Hoogheemraadschap moet bewijzen dat een kleilaag de beste oplossing is en gaf het Hoogheemraadschap de opdracht om een vergunning te maken die aan de hoogste milieueisen voldoet. De gemeente zal op zo kort mogelijke termijn met het Hoogheemraadschap Rijnland overleggen om hierover afspraken te maken.

Veiligheid bewoners
De gemeente is altijd van mening geweest dat ze voldoet aan de eisen die aan haar gesteld mogen worden en zich houdt aan de landelijke richtlijnen. Uiteraard beseft de gemeente terdege dat de grond onder de Coupépolder vervuild is. Maar met de huidige techniek en mogelijkheden kan de gemeente toezien dat de situatie niet achteruitgaat en dat de veiligheid van de bewoners en bezoekers zo goed mogelijk bewaakt worden.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn