Gemeente Terneuzen

Brandweer en Beheer & Onderhoud: raad akkoord met nieuwe huisvesting

TERNEUZEN - De gemeenteraad besloot gisterenavond unaniem 13,6 miljoen euro beschikbaar te stellen voor nieuwbouw voor de brandweer en de afdeling Beheer & Onderhoud van de gemeente.

De huidige brandweerkazerne aan de Mr. F.J. Haarmanweg en de huidige gemeentelijke locaties aan de Industrieweg en de Kamerlingh Onnesstraat zijn verouderd en niet ingericht voor een moderne bedrijfsvoering. Door de onderlinge samenwerking kan tot 25 procent op kosten worden bespaard.

De nieuwbouw komt in de Koegorspolder, ten zuiden van Terneuzen, naast het nieuwe oefencentrum Underground van RICAS. Met dit bedrijf wordt straks intensief samengewerkt. Op de nieuwe locatie zal ook de ambulancedienst van GHOR ZorgSaam worden gevestigd. In Terneuzen-noord wordt een extra uitrukpost voor de brandweer voorzien.

Er wordt gewerkt aan een bouwontwerp door Evert van Kampen van architectenbureau RDH. Bedoeling is het project direct na de zomer Europees aan te besteden, zodat de bouw begin 2009 kan starten. Afhankelijk van het weer en onvoorziene omstandigheden kan het gebouw herfst 2009 geopend.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Dirk Timmers
Tel. 0115 455 524
06-536 911 35

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl |