Ingezonden persbericht


Persbericht 5 maart 2008

Radio 4 concertagenda voor 7, 8 en 9 maart

Lucia di Lammermoor en Pascal Rogé dit weekend op de klassieke zender

Radio 4 is komend weekend aanwezig in de Nederlandse concertzalen en verzorgt de live uitzending van een drietal concerten. Zo doet de klassieke zender onder andere verslag van de Vrijdag van Vredenburg. De Franse pianist Pascal Rogé speelt het pianoconcert in G van Maurice Ravel, begeleid door het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Jaap van Zweden. Daarnaast speelt het orkest de Symfonie in d van César Franck en Musique pour l esprit en deuil van Rudolf Escher. In de ZaterdagMatinee, live vanuit het Concertgebouw in Amsterdam, klink een uitvoering van Donizetti s opera Lucia di Lammermoor. Tijdens het Zondagochtendconcert is het podium wederom voor Pascal Rogé en het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Jaap van Zweden, met opnieuw muziek van Maurice Ravel en César Franck.

Radio 4 zendt elk weekend drie klassieke concerten live uit. Vrijdag rechtstreeks vanuit Vredenburg Leidsche Rijn, op zaterdag en zondag vanuit het Concertgebouw te Amsterdam.

Vrijdag 7 maart - van 20.00 tot 22.45 uur

In De Vrijdag van Vredenburg vertolkt pianist Pascal Rogé het pianoconcert in G van Maurice Ravel. Daarnaast speelt het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Jaap van Zweden de Symfonie in d van César Franck en Musique pour l esprit en deuil van Rudolf Escher. Van 20.00 tot 22.45 uur live op Radio 4. (NPS, AVRO en TROS)

Zaterdag 8 maart van 14.15 tot 17.00 uur

In ZaterdagMatinee is de tragische opera Lucia di Lammermoor van Gaetano Donizetti te horen. Annick Massis zingt de rol van Lucia. Andere solisten zijn Marius Brenciu (tenor) en Giovanni Battista Parodi (bas). Ze worden begeleid door de Radio Kamer Filharmonie onder leiding van Kenneth Montgomery. Rechtstreeks vanuit het Concertgebouw in Amsterdam, van 14.15 tot 17.00 uur live op Radio 4. (NPS, AVRO en TROS)

Zondag 9 maart van 11.00 tot 12.00 uur

Vanuit het Concertgebouw te Amsterdam presenteert Radio 4 het Zondagochtendconcert, waarin wederom Pascal Rogé te horen is. Hier speelt Rogé het pianoconcert in G van Maurice Ravel, begeleid door het Radio Filharmonisch Orkest en Jaap van Zweden die ook de Symfonie in d van César Franck ten gehore brengen. Van 11.00 tot 12.00 uur live op Radio 4. (AVRO en het Concertgebouw)

Voor meer informatie over programma s en over kaartverkoop van concerten: www.radio4.nl



Ingezonden persbericht