Persbericht

Zorgeloze toekomst voor ZZG Zorggroep door samenwerking met AAC Cosmos


- nieuwe, beheerde ICT-infrastructuur voor optimale ondersteuning zorgprocessen -

Eindhoven, 7 maart 2008 - Zorggroep Zuid Gelderland (werknaam ZZG Zorggroep) heeft een tweejarig contract getekend met strategisch ICT-dienstverlener AAC Cosmos. ZZG Zorggroep is een grotere regionaal werkende instelling in de verpleging en de verzorging.

De instelling heeft gekozen voor een geheel nieuwe ICT-infrastructuur die wordt gehuisvest in het datacenter van AAC Cosmos in Amsterdam. AAC Cosmos verzorgt samen met de beheerders van ZZG Zorggroep het proactief beheer van de hele server-omgeving en de werkplekken. ZZG Zorggroep kiest hiermee voor een toekomstgerichte oplossing die de (zorg)processen optimaal ondersteunt. De overeenkomst is flexibel en kan daardoor met de business mee groeien.

"We waren op zoek naar een proactieve partner met een eenduidig advies en een duidelijke visie. Een partner die wakker ligt als wij niet kunnen werken," zegt Jelle De Visser, lid van de Raad van Bestuur van ZZG Zorggroep. Wij hebben er het volste vertrouwen in deze in AAC Cosmos te hebben gevonden.

Monique Maas, senior adviseur zorg van AAC Cosmos vindt de juiste balans voorwaardelijk in uitbestedingstrajecten zoals deze. Mijn overtuiging is dat je als zorginstelling juist niet alles moet willen uitbesteden. Mede door gezamenlijke verantwoordelijkheid voor ICT-beheer ontstaat optimale gebruikersondersteuning. Door zich niet meer bezig te houden met ICT, kan de instelling zich volledig focussen op haar kernactiviteiten. Hierdoor kunnen ook zij zich beter onderscheiden, iets wat steeds belangrijker wordt in de zorg.

(245 woorden)