Raad van State


vrijdag 7 maart 2008
Zitting over het besluit van het college van gedeputeerde staten van Utrecht, waarbij het bestemmingsplan "Buitengebied Leersum 2005" van de gemeente Utrechtse Heuvelrug deels is goedgekeurd. In het bestemmingsplan is onder meer bepaald dat permanente bewoning in een aantal vakantiewoningen is toegestaan. De provincie heeft aan dit deel van het bestemmingsplan goedkeuring onthouden. De bewoners van de vakantiehuizen zijn het hier niet mee eens en komen tegen het goedkeuringsbesluit in beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200702197/1)

10.00 uur

Zitting over de bestuurlijke maatregelen die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Rotterdam-Noord van Rotterdam heeft genomen tegen een illegale hennepkwekerij aan de Zwart Janstraat in Rotterdam. De man tegen wie de maatregelen zijn getroffen is het er niet mee eens. Hij is zelf huurder van het betreffende pand, maar stelt het onderverhuurd te hebben aan een derde. Volgens de man wist hij niets van de hennepkwekerij en is hij ten onrechte als overtreder aangemerkt. (zaaknummer 200705244/1)
Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland van de wijziging van het bestemmingsplan "Dorpskern Bleskensgraaf" van de gemeente Graafstroom. De wijziging maakt de verplaatsing van volkstuinen ten oosten van het Koekoekspad mogelijk. Twee inwoners van Graafstroom zijn het daar niet mee eens en komen tegen het wijzigingsbesluit in beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200705328/1)

11.30 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord-Holland van het bestemmingsplan "Julianadorp Midden 2006" van de gemeente Den Helder. Het plan maakt onder meer het plaatsen van schuurtjes aan de voorkant van woningen in de wijk de Doorzwin mogelijk. Twee inwoners van die wijk zijn het daar niet mee eens en komen tegen het goedkeuringsbesluit in beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200704452/1)

14.15 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Overijssel van het bestemmingsplan "Getfert-Perik-Hogeland Noord" van de gemeente Enschede. Het plan maakt onder meer de bouw van een woonblok in de wijk Getfert mogelijk. Twee inwoners van Enschede zijn het niet eens met het plan, omdat hun woning en bedrijfspand moet wijken voor het woonblok. Daarom komen zij tegen het goedkeuringsbesluit in beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200705804/1)