07 Ma r 2008

Uitbreiding en voorzitterschap Raad van Bestuur Kinepolis Group

De Raad van Bestuur van Kinepolis Group beslist Marc Van Heddeghem, managing director Redevco Belgium, en Geert Vanderstappen, managing partner Pentahold, voor te dragen als externe, onafhankelijke bestuurders. Daarnaast stelt de Raad Philip Ghekiere, vertegenwoordiger van de referentieaandeelhouder en vicevoorzitter, voor als kandidaat voor het voorzitterschap in opvolging van de huidige voorzitter, Hugo Vandamme, wiens mandaat ten einde loopt. Hugo Vandamme blijft verder als onafhankelijk bestuurder zetelen.

De wijziging in de samenstelling van de Raad van Bestuur kadert binnen de herschikking van het aandeelhoudersschap (september 2006) en de intentie om de Raad te versterken met professionele externe en onafhankelijke bestuurders met significante ervaring in het bedrijfsleven en een complementariteit van competenties .

In de loop van 2006 werden Philip Ghekiere, Mimi Lamote en Eddy Duquenne reeds als bestuurder voorgedragen. Zij versterken de Raad van Bestuur met expertise in juridische, retail- en operationele aangelegenheden. Sinds 1 januari neemt Eddy Duquenne nu ook het co-gedelegeerd bestuurderschap waar naast Joost Bert.

Met Marc Van Heddeghem en Geert Vanderstappen worden nu twee bijkomende onafhankelijke bestuuurdersmandaten ingevuld. Beide kandidaat-bestuurders bouwden een belangrijke expertise op in respectievelijk vastgoedontwikkeling en corporate finance. Hiermee bevestigt de Raad van Bestuur haar engagement tot het toepassen van principes van deugdelijk bestuur met het oog op de creatie van aandeelhouderswaarde .

Marc Van Heddeghem (59) is industrieel ingenieur bouwkunde met postacademische graden in general management en real estate finance. Na een succesvolle loopbaan in de vastgoedsector (o.m. bij de Groep Royale Belge), bekleedde hij van 1998 tot 2003 het gedelegeerd bestuurderschap bij Wilma Project Development. Sinds 2003 is hij Managing Director van Redevco Belgium. Marc Van Heddeghem wordt algemeen beschouwd als een expert op het vlak van vastgoedontwikkeling en -belegging in de ruimste zin. Hij is onder meer bestuurder bij Leasinvest Real Estate Bevak, Compagnie Het Zoute, Befimmo NV en Mons Revitalisation SA.

Geert Vanderstappen (46) is burgerlijk ingenieur electronica met postgraduaat in de bedrijfskunde. Hij bouwde een gedegen financiële expertise op: eerst bij de Generale Bank (Fortis), vervolgens bij Spector Photo Group waar hij in 1996 CFO en directielid werd, en tenslotte als partner bij Buy-Out Fund C.V.A. (opgericht in 1999) en Pentahold NV (opgericht in 2006). Hij is onder meer bestuurder bij Pentahold NV, Spector Photo Group NV, Vergokan International NV, Mondi Foods NV en Interio International NV.

Philip Ghekiere, op heden vicevoorzittter van de Raad van Bestuur van Kinepolis Group en vertegenwoordiger van de referentieaandeelhouder, wordt voorgedragen als voorzitter in opvolging van de huidige voorzitter, Hugo Vandamme, die verder als onafhankelijk bestuurder blijft zetelen.

De Raad van Bestuur van Kinepolis Group zal derhalve bij besluit door de Algemene Vergadering (16/05/08) samengesteld zijn uit 10 leden, met name:


*Bij besluit van de Algemene Vergadering: Philip Ghekiere als voorzitter
*Marie-Suzanne Bert-Vereecke (NV Bert Brothers) als ere-voorzitter
*Joost Bert als gedelegeerd bestuurder

*Eddy Duquenne als gedelegeerd bestuurder

*Bij besluit van de Algemene Vergadering: Hugo Vandamme (NV HRV) als bestuurder
*Florent Gijbels (BVBA Gijbels-Claeys) als bestuurder
*Philippe Haspeslagh (NV Euro Invest Management) als bestuurder
*Mimi Lamote (Eugenius BVBA) als bestuurder

*Bij besluit van de Algemene Vergadering: Geert Vanderstappen als bestuurder
*Bij besluit van de Algemene Vergadering: Marc Van Heddeghem als bestuurder

Corporate Communication
Kinepolis Group NV
Eeuwfeestlaan 20
1020 Brussel
kinepolispressservice @kinepolis.com