Vopak NV

Koninklijke Vopak N.V.

Persbericht

Vopak Barging Europe wordt onderdeel van
Interstream Barging

Rotterdam, 7 maart 2008

Koninklijke Vopak (Vopak) kondigt aan dat het een principeovereenkomst heeft gesloten met Interstream Barging en Van der Sluijs Groep over de volledige inbreng van dochterbedrijf Vopak Barging Europe in Interstream Barging, een bestaande joint venture van Vopak en Van der Sluijs Groep. Tegelijkertijd is overeengekomen dat Van der Sluijs Tankrederij, een dochterbedrijf van de Van der Sluijs Groep, eveneens zal worden ingebracht in Interstream Barging. Alle activiteiten zullen daarna worden voortgezet onder de naam Interstream Barging. Hiermee verbreedt Interstream Barging, dat gevestigd is in Dordrecht en Düsseldorf (Duitsland), haar bestaande werkterrein van minerale oliebevrachting met het vervoer van chemische producten.

Het samengaan van Interstream Barging met Vopak Barging Europe vindt plaats in de vorm van een volledige overname van de aandelen Vopak Barging Europe door Interstream Barging en heeft geen gevolgen voor het personeel van beide organisaties. Interstream Barging zal na de integratie van de bedrijven beschikken over een vloot van 95 binnenvaartschepen en vormt daarmee een van de grootste tankvaartbevrachters van Noordwest-Europa. Deze schaalvergroting stelt Interstream Barging in staat haar positie verder te versterken en klanten meer flexibiliteit te bieden, wat zal resulteren in een grotere transportzekerheid.

Naar verwachting wordt de definitieve overeenkomst rond de zomer getekend, onder voorbehoud van goedkeuring door de betreffende personeelsvertegenwoordigingen en de Duitse en Nederlandse mededingingsautoriteiten.

Voor meer informatie
Koninklijke Vopak N.V.
Corporate Communication & Investor Relations Rolf Brouwer
Telefoon : 010 ­ 400 2777
E-mail : corporate.communication@vopak.com Website : www.vopak.com

Profiel Vopak
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal. Vopak exploiteert 74 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 21 miljoen cbm in 30 landen. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.

Profiel Van der Sluijs Groep
Van der Sluijs Groep combineert alle activiteiten van verkoop, opslag en vervoer (over land en water) van minerale oliën. Een deel van de productstroom in deze integrale keten wordt uitgevoerd in eigen beheer. Het andere deel wordt als dienstverlening aangeboden aan oliemaatschappijen en
-handelaren. Met een omzet van ruim 3,8 miljard euro is Van der Sluijs Groep één van de grootste niet-beurs genoteerde bedrijven in Nederland. De vloot van binnenvaartschepen zorgt voor de aanvoer naar de terminals. De 12 terminals in Nederland en België vormen het hart van de Groep. De afdeling Trading is verantwoordelijk voor de aankoop van alle minerale oliën voor de Groep. Zij opereert op de internationale oliemarkten met het accent op West-Europa. De Handelmaatschappij is verantwoordelijk voor de verkoop van de olie in Nederland, België en Duitsland.


---- --