Fugro N.V

PERSBERICHT

Leidschendam, 7 maart 2008 Sterk 2007 voor Fugro: doorgaande groei


· Omzet steeg met 26% naar EUR 1.803 miljoen
· Nettowinst nam toe met 53% tot EUR 216 miljoen
· Resultaat uit bedrijfsactiviteiten (EBIT) 54% hoger op EUR 325 miljoen
· Alle divisies lieten een sterke verbetering zien
· Orderportefeuille begin 2008 EUR 1.459 miljoen (begin 2007: EUR 1.146 miljoen)
· Dividendvoorstel 2007: EUR 1,25 (2006: EUR 0,83) per (certificaat van) gewoon aandeel

Kerncijfers (in EUR miljoen) 31 december Wijziging 31 december 2007 2006 Omzet 1.802,7 25,7% 1.434,3 Nettowinst 216,2 53,3% 141,0 Kassstroom 337,1 49,1% 226,1 Resultaat uit bedrijfsactiviteiten (EBIT) 324,8 53,5% 211,6 Investeringen (inclusief acquisities en activa in aanbouw) 341,1 38,7% 245,9

Nettowinstmarge (%) 12,0 9,8 Gewone winst per aandeel (EUR) 3,11 51,7% 2,05 Aantal medewerkers jaareinde 11.472 16,6% 9.837

Gang van zaken
Het boekjaar 2007 is voor Fugro een buitengewoon goed jaar geweest. Opnieuw zijn de omzet, de nettowinst en de nettowinstmarge sterk gestegen en de records van 2006 werden ruim overtroffen. De marktomstandigheden waren voor alle bedrijfsonderdelen zeer goed. Hierdoor werd een hoge bezettingsgraad bereikt, tegen goede tarieven. Er was sprake van sterke autonome groei, die positief werd beïnvloed door het investeringsprogramma in de periode 2006 ­ 2007, in combinatie met succesvolle acquisities. Alle divisies lieten een sterke verbetering zien.

De forse capaciteitsuitbreiding van de seismische vloot die in de periode 2006 ­ 2007 is vastgelegd, alsmede de extra investeringen die zijn gepland in 2008, zullen eerst volledig hun effect sorteren in het boekjaar 2009 en de daaropvolgende jaren. Daarnaast is er opdracht gegeven voor de bouw van enkele nieuwe schepen, die in 2010 zullen worden opgeleverd. Hiermee speelt Fugro proactief in op de verwachte structurele groei.

Gezien haar omvang en (technische) expertise is er voor Fugro in toenemende mate een rol weggelegd voor complexe en multidisciplinaire projecten. Deze trend is in het verslagjaar voortgezet. Diverse bedrijfsonderdelen zijn in combinatie betrokken bij deze projecten en werken oplossingsgericht samen. Teneinde deze oplossingen optimaal te leveren, is in 2007 onder meer een aantal adviesdiensten van Offshore Geotechniek en Offshore Survey gebundeld in de Fugro Geoconsultancygroep, met `service centers' in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en in 2008 in Zuidoost-Azië.

Fugro verzamelt, verwerkt en interpreteert gegevens over het aardoppervlak, de (zee)bodem en diepe ondergrond. Deze diensten worden voor circa 74% uitgevoerd voor de olie- en gasindustrie. Als gevolg van gericht beleid is Fugro betrokken bij vele fases van de levenscyclus van olie- en gasvelden. Hiermee hebben de in de afgelopen jaren sterk toegenomen (complexe) investeringen van de olie- en gasindustrie op lange termijn een positief effect op Fugro. Door haar evenwichtige portfolio en marktposities levert Fugro diensten aan een brede groep opdrachtgevers in de olie- en gasindustrie. Ons beleid om voortdurend in nieuwe apparatuur en in mensen te

Fugro verzamelt en interpreteert gegevens over het aardoppervlak en de (zee)bodem en geeft hierop gebaseerde adviezen. In het verlengde hiervan levert Fugro aanverwante diensten, waaronder nauwkeurige plaatsbepaling, het testen van bouwmaterialen, reservoir engineering en datamanagement. Organisatorisch bestaat Fugro uit drie divisies: Geotechniek, Survey en Geoscience. Fugro is genoteerd aan Euronext N.V. te Amsterdam en opgenomen in de Amsterdam Midkap index. Fugro heeft zo'n 12.000 medewerkers permanent aanwezig in meer dan 50 landen.

Fugro N.V. - Postbus 41 - 2260 AA - Leidschendam - Nederland - Tel. 070 3111422 - Fax 070 3202703 - Handelsreg: 27120091 - BTW: 005621409B01 - ir@fugro.com


1 van 16

PERSBERICHT

investeren, alsmede de continue aandacht voor innovatief onderzoek hebben een structureel positief effect op de gang van zaken.

Voorts is Fugro actief in de infrastructuur (circa 14% van de omzet) en mijnbouw (circa 6% van de omzet). De resterende 6% van de omzet wordt gegenereerd in enkele andere marktsegmenten. In `Geotechniek op het land' is veel aandacht besteed aan het verkrijgen van grote, geïntegreerde projecten. Deze aanpak geeft een goede basis voor verdere groei en ontwikkeling in deze activiteiten. In de mijnbouwactiviteiten is de vraag naar onze diensten hoog gebleven. Ook hier gaat Fugro door met het versterken van haar positie door technologische vernieuwing.

De groei in omzet kwam voor 22,9% autonoom tot stand en voor 6,4% als gevolg van acquisities. Daar tegenover staat een negatief valuta-effect van 3,5% en enkele kleine activiteiten werden afgestoten (0,1% negatief).

De autonome groei vond plaats bij alle activiteiten van Fugro. Voor een belangrijk deel was dit het gevolg van de wereldwijd aanhoudend sterke vraag naar de aan olie en gas gerelateerde offshorediensten. De seismische onderzoeksactiviteiten namen relatief het sterkst toe. De uitbreiding en modernisering van de seismische capaciteit sluit aan op de groeiende vraag naar deze diensten en de doelstelling van Fugro om in deze sector wereldwijd een sterke positie op te bouwen.

Acquisities
Een belangrijke ontwikkeling in 2007 betrof de bundeling van de landsurvey- en plaatsbepalingsactiviteiten. De doelstelling van Fugro is een wereldwijde geografische informatiedienst (`Geospatial services') op te bouwen, die is gericht op het leveren van oplossingen voor de professionele gebruiker. In dit verband werd EarthData (Verenigde Staten) overgenomen. De onderneming levert innovatieve luchtkarterings-, afstandwaarnemings- en geografische informatiediensten. Voorts werd de overname van MAPS Geosystems (Verenigde Arabische Emiraten) afgerond. MAPS is gespecialiseerd in onder meer luchtkartering, met meer dan dertig jaar operationele ervaring in het Midden-Oosten en Afrika.

In het Verenigd Koninkrijk werd ImpROV Ltd. verworven, een leverancier van gespecialiseerde, geïntegreerde onderwaterapparatuur en -diensten aan de offshore olie- en gasindustrie. De onderneming is aan `Survey op zee' toegevoegd.

Acquisities in `Geotechniek op het land' waren in 2007 de geotechnische ondernemingen GECO Umwelttechnik GmbH (Oostenrijk) en LGU GmbH (Duitsland). Tevens werd de overname afgerond van Sobesol (Frankrijk), gespecialiseerd in geotechnisch werk en laboratoriumactiviteiten. Aan het eind van het jaar werd het geologische adviesbureau William Lettis & Associates, Inc. (Verenigde Staten) overgenomen. Deze onderneming is gespecialiseerd in advies op het gebied van aardwetenschappen, met name aardbevingsgevoeligheidsstudies en geotechnisch advies voor de energiesector, overheden, de olie- en gasindustrie, alsmede water- en infrastructuurprojecten. William Lettis & Associates zal bijdragen aan verdere groei van de betrokkenheid van Fugro bij complexe projecten, zoals de bouw van kerncentrales en dammen op het land, alsmede constructies op zee.
Tevens werd HGN Hydrogeologie GmbH (Duitsland) overgenomen, een adviesbureau op het gebied van watermanagement, overstromingsbeheersystemen, dijkenonderzoek en hydrologisch moduleren voor federale en nationale overheden.
De overname van William Lettis & Associates en HGN Hydrogeologie werden eind december 2007 aangekondigd en worden met ingang van 1 januari 2008 geconsolideerd. Ook werd begin 2008 Pavement Management Services Pty Ltd and associated companies (PMS), Sydney, Australië, aan Fugro toegevoegd. De onderneming is actief op het gebied van ontwerp en onderzoek van wegverhardingen en onderhoudsprogramma's voor bestaande wegen. Eveneens begin 2008 is Roadware Group Inc, Paris, Ontario, Canada, overgenomen. Roadware is een bureau voor het in kaart brengen van verhardingen van onder meer snelwegen en de levering van systemen voor wegenbeheer.

In 2007 is ProFocus Systems (Noorwegen) gekocht, dat nu deel uitmaakt van `Development & Production'. De onderneming ontwikkelt opvang- en opslagsystemen voor seismische gegevens. Ook werd 4th Wave Imaging (Verenigde Staten) aan de Groep toegevoegd. Deze onderneming biedt diensten aan op het gebied van seismische reservoirmonitoring. Fugro heeft in deze business line tevens de overname afgerond van het Canadese Kestrel, gespecialiseerd in archivering van data voor de olie- en gasindustrie. Met deze acquisitie breidt Fugro haar diensten op dit gebied in Noord- Amerika verder uit. Begin 2008 werd overeenstemming bereikt met Electro Magnetic Marine Exploration Technolgies (EMMET), Rusland, over de overname van 60% van de aandelen van EMMET. De onderneming ontwikkelt technologie en


2 van 16

PERSBERICHT

levert diensten voor elektromagnetisch onderzoek op zee voor het zoeken naar olie. EMMET maakt eveneens deel uit van `Development & Production'.

Voordelen van acquisities zijn het verwerven van `state of the art' technologie en het vergroten van het marktaandeel.
De omzet op jaarbasis van de in 2007 overgenomen ondernemingen bedraagt circa EUR 76,2 miljoen, terwijl met de overnames een bedrag is gemoeid van in totaal EUR 68,4 miljoen. De omzet van de bovengenoemde, begin 2008 overgenomen ondernemingen bedraagt circa EUR 35 miljoen en met de kosten van deze overnames is een bedrag gemoeid van EUR 47 miljoen.

Capaciteitsuitbreiding
In vervolg op het investeringsprogramma van 2006 ­ 2007 gaat Fugro verder investeren in extra mensen en materieel voor uitbreiding van de capaciteit. Het betreft naast de uitbreiding van de scheepsvloot tevens ROV's (Remotely Operated Vehicles) en seismische apparatuur (waaronder meetkabels, zogenoemde `streamers'). Naast de offshoregerichte investeringen zullen er tevens uitbreidingen van de meetapparatuur voor andere activiteiten plaatsvinden, zoals vliegtuigen en boorstellingen.

In 2007 zijn drie seismische schepen aan de vloot toegevoegd, te weten `Geo Barents', `Seisquest' en `Geo Celtic`. Daarnaast werden nog vijf schepen in gebruik genomen voor andere offshore-activiteiten. Eind 2007 bedroeg het totaal aantal schepen in de vloot 50, waarvan 28 in eigendom. Reeds in aanbouw zijn de nieuwe schepen `Fugro Saltire' (ROV construction-supportschip), oplevering mei 2008, `Geo Caribbean '(seismisch), oplevering november 2008 en `Fugro Synergy' (multifunctioneel schip), oplevering begin 2009. Daarnaast zullen in 2008 enkele schepen op korte, c.q. middellange termijn worden gehuurd. Naar verwachting zal de vloot aan het eind van 2008 zijn uitgebreid tot zo'n 55 schepen. Tevens is opdracht gegeven voor de bouw van nog enkele nieuwe schepen. Eén voor seismisch onderzoek (oplevering tweede helft 2010), één ROV construction-supportschip (oplevering eind 2010) en een geofysisch surveyschip (oplevering eind 2009).
Genoemde schepen leveren een belangrijke bijdrage aan een vergroting van de capaciteit en de eerder ingezette meerjarige vloot vernieuwing. De totale investering in de hierboven genoemde (volledig uitgeruste) schepen in eigendom zal circa EUR 450 miljoen bedragen in de periode 2008 tot en met 2010.

Aantal medewerkers
Als gevolg van de acquisities en met het oog op de goede marktomstandigheden en positieve vooruitzichten werd het aantal medewerkers in 2007 met 1.635 uitgebreid tot 11.472 ultimo het jaar (2006: 9.837). Door de acquisities zijn in 2007 zo'n 700 medewerkers bij Fugro in dienst gekomen. Begin 2008 is het aantal medewerkers toegenomen tot 11.900, doordat nog zo'n 400 medewerkers werden toegevoegd door de overname van William Lettis & Associates, HGN Hydrogeologie, Pavement Management Services, Roadware en EMMET. Mede hierdoor worden goed geschoolde en ervaren professionals aangetrokken, waarnaar Fugro continu op zoek is. Het gemiddeld aantal medewerkers over het boekjaar bedroeg 10.824 (2006: 9.261), een toename van 16,9%. Tevens werkt Fugro met een grote groep ervaren en betrouwbare `freelance' medewerkers die regelmatig op projectbasis worden ingezet.

Ondanks het wereldwijde tekort aan specialisten blijft Fugro succesvol in het aantrekken van ervaren en professionele medewerkers. In toenemende mate wordt dit ook wereldwijd gecoördineerd, waarmee `best practices' lokaal worden geïmplementeerd. Redenen voor het succesvol kunnen aantrekken van medewerkers zijn onder meer de wereldwijde spreiding van de activiteiten en de innovatieve en ondernemende cultuur die Fugro eigen is.

Resultaten 2007

Omzet- en kostenontwikkeling
De omzet steeg in het verslagjaar met 25,7% tot EUR 1.802,7 miljoen, vergeleken met EUR 1.434,3 miljoen over 2006. De hogere omzet werd met name door autonome groei (22,9%) gerealiseerd.

Gerelateerd aan de hogere omzet was er ook sprake van hogere kosten. Uitbesteed werk en andere externe kosten stegen in lijn met de omzet met 20,2% tot EUR 604,9 miljoen (2006: EUR 503,1 miljoen).

De personeelskosten namen met 21,4% toe tot EUR 518,1 miljoen (2006: 426,6 miljoen). De gemiddelde kosten per werknemer namen toe met 3,9% (2006: 3,6%). De personeelskosten als percentage van de omzet daalden licht tot 28,7% (2006: 29,7%).


3 van 16

PERSBERICHT

De afschrijvingen op materiële vaste activa stegen met 37,7% tot EUR 107,7 miljoen (2006: 78,2 miljoen). Als percentage van de omzet namen de afschrijvingen iets toe tot 6,0% (2006: 5,5%).

De overige bedrijfskosten namen toe met 14,8% tot EUR 254,6 miljoen (2006: 221,7 miljoen) en daalden als percentage van de omzet tot 14,1% (2006: 15,5%).

Nettowinst
De nettowinst steeg met 53,3% tot EUR 216,2 miljoen (2006: EUR 141,0 miljoen), na aftrek van het minderheidsbelang in de winst van dochterondernemingen. Per aandeel is dit EUR 3,11 (2006: EUR 2,05), een toename van 51,7%.

Over 2007 zijn er geen noemenswaardige `impairments' (bijzondere waardeverminderingen) van materiële en immateriële activa.
De nettowinstmarge is voor het vierde achtereenvolgende jaar gestegen en bedroeg 12,0% (2006: 9,8%).

Resultaat uit bedrijfsactiviteiten (EBIT)
Met EUR 324,8 miljoen was het resultaat uit bedrijfsactiviteiten (EBIT) 53,5% hoger dan in 2006 (EUR 211,6 miljoen), hetgeen in lijn is met de nettowinststijging.

Valutakoersen
Over 2007 bedroeg de gemiddelde Amerikaanse dollarkoers EUR 0,73 (2006: EUR 0,79). Mede door een dalende trend van de dollarkoers gedurende het boekjaar werd een negatief koersresultaat gerealiseerd van circa EUR 7 miljoen (2006: circa EUR 7 miljoen negatief).

Ook werd de balanswaardering door de Amerikaanse dollar, Britse pond en Noorse kroon beïnvloed. Ultimo 2007 was de dollarkoers EUR 0,68 (2006: EUR 0,76), Britse pond EUR 1,36 (2006: EUR 1,49) en Noorse kroon EUR 0,126 (2006: EUR 0,121). Valutaverschillen hebben een 8,7% negatieve (eigen)vermogensmutatie van Fugro tot gevolg gehad.

Kasstroom
Als een resultaat van de toegenomen nettowinst bedroeg de totale kasstroom uit operationele activiteiten in het boekjaar EUR 337,1 miljoen (2006: EUR 226,1 miljoen). Per aandeel is dit EUR 4,84 (2006: EUR 3,29), een toename van 47,1%.

Investeringen
De investeringen 2007 kunnen als volgt worden gespecificeerd (x EUR miljoen): Vervangingsinvesteringen 93,1 Investeringen voor capaciteitsuitbreiding 197,9 Activa in aanbouw (voornamelijk schepen, streamers en ROV's) 41,4 Activa uit acquisities 8,7
---
Totaal investeringen in materiële vaste activa 341,1

Fugro doet jaarlijks vervangingsinvesteringen voor het in stand houden van de capaciteit. Deze investeringen bedroegen in het verslagjaar EUR 93,1 miljoen (2006: EUR 82,8 miljoen). In 2007 hebben, in navolging van het programma in 2006, extra investeringen plaatsgevonden voor toekomstige autonome groei van EUR 197,9 miljoen (2006: EUR 100,1 miljoen). De investeringen in activa in aanbouw bedroegen EUR 41,4 miljoen (2006: EUR 42,0 miljoen). De activa overgenomen uit acquisities bedroegen EUR 8,7 miljoen (2006: EUR 21,0 miljoen). In totaal waren de investeringen in 2007 derhalve EUR 341,1 miljoen (2006: EUR 245,9 miljoen).

Nettofinancieringslasten en belastingen
Als gevolg van het omvangrijke investeringsprogramma zijn de nettofinancieringslasten gestegen en bedroegen EUR 31,0 miljoen (2006: 26,4 miljoen). Onder deze nettofinancieringslasten zijn in 2007 koersverschillen voor EUR 7 miljoen als last opgenomen (2006: last EUR 7 miljoen). De belastingdruk over de winst voor belastingen steeg licht tot 24,3% (2006: 23,4%). Een relatief laag belastingspercentage wordt nagestreefd door een efficiënte belasting- en bedrijfsfinancieringsstructuur. De belastingdruk hangt mede af van de geografische spreiding van de projecten die worden uitgevoerd.

Dividendvoorstel


4 van 16

PERSBERICHT

Voorgesteld wordt het dividend over 2007 te verhogen tot EUR 1,25 per gewoon aandeel (2006: EUR 0,83), dat naar keuze kan worden opgenomen: in contanten, of in (certificaten van) gewone aandelen. Het voorgestelde dividend komt, in lijn met voorgaande jaren, overeen met een uitkeringspercentage van 40% van de nettowinst.

Gebeurtenissen na balansdatum
Na balansdatum heeft Fugro de volgende overnames aangekondigd:
· William Lettis & Associates, Inc., een geologisch adviesbureau met het hoofdkantoor in Walnut Creek, Californië, Verenigde Staten. Met deze overname is een bedrag gemoeid van EUR 12 miljoen. William Lettis & Associates heeft 75 medewerkers en een jaaromzet van ruim EUR 10 miljoen;
· HGN Hydrogeologie GmbH, een hydrogeologisch en hydrologisch adviesbureau in Nordhausen, Duitsland. De overnamesom bedraagt EUR 3,7 miljoen. De jaaromzet van HGN is EUR 7,5 miljoen en de onderneming heeft 120 werknemers;

· Pavement Management Services Pty Ltd and associated companies (PMS), Sydney, Australië. Met deze overname is een bedrag gemoeid van EUR 7,4 miljoen. De jaaromzet van PMS bedraagt EUR 3,8 miljoen. De onderneming heeft 40 medewerkers en is actief op het gebied van ontwerp en onderzoek van wegverhardingen en onderhoudsprogramma's voor bestaande wegen;
· Roadware Group Inc, Paris, Ontario, Canada. Roadware is actief met het in kaart brengen van verhardingen van onder meer snelwegen en de levering van systemen voor wegenbeheer. De overnamesom bedraagt circa EUR 14 miljoen. De onderneming heeft een jaaromzet van EUR 9 miljoen en heeft 130 werknemers in dienst;

· Electro Magnetic Marine Exploration Technologies (EMMET), Rusland. Fugro heeft overeenstemming bereikt om 60% van de aandelen van EMMET over te nemen. De overnamesom bedraagt EUR 10 miljoen. Fugro heeft eveneens een exclusieve optie om de overige aandelen te kopen. EMMET heeft kantoren in St. Petersburg en Moskou en heeft 35 medewerkers. De onderneming ontwikkelt technologie en levert diensten voor elektromagnetisch onderzoek op zee voor het zoeken naar olie.

In januari 2008 ontving Fugro de opdracht om bijna 2.000 kilometer aan dijken te inspecteren die in niet-stedelijke gebieden van de Central Valley in Californië liggen. Fugro's deel in dit vijfjarenproject bedraagt EUR 35 miljoen.

Orderportefeuille
Begin 2008 bedraagt de orderportefeuille voor werkzaamheden in dat jaar uit te voeren EUR 1.459 miljoen en is met EUR 313 miljoen fors gestegen ten opzichte van een jaar eerder (begin 2007: EUR 1.146 miljoen). Het aandeel van de zekere opdrachten is gelijk gebleven met 65% (begin 2007: 65%). De orderportefeuille is berekend op jaareindekoersen in EUR en is met 27% toegenomen ten opzichte van begin 2007. Dit ondanks een dollarkoers die is gedaald van EUR 0,76 naar EUR 0,68. Op basis van gelijkblijvende wisselkoersen is de orderportefeuille met 31% toegenomen ten opzichte van begin 2007. De toename van de orderportefeuille is mede het gevolg van eerdere gunning en de toegenomen omvang van projecten.

Financiële doelstellingen en strategie
Onder de huidige marktomstandigheden streeft Fugro in de komende periode naar ten minste handhaving van de nettowinstmarge van rond 12%. In het komende jaar wordt een omzetgroei beoogd boven het gemiddelde van circa 15% over de afgelopen vijf jaar. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat evenals in voorgaande jaren zo'n 5% kan worden gerealiseerd met uitbreiding van de activiteiten door acquisities.

Vooruitzichten
De vooruitzichten voor toeleveranciers in de olie- en gasindustrie, de belangrijkste sector voor Fugro, zijn positief. Uit enkele externe rapporten blijkt dat de voor Fugro belangrijke wereldwijde investeringen van de olie- en gasindustrie in 2008 naar verwachting wederom een aanzienlijke verdere stijging te zien zullen geven, waardoor er mogelijkheden zijn voor verdere groei. Onze extra investeringen en de vlootuitbreidingen spelen hierop in. De positieve gevolgen daarvan zullen ook in 2008 merkbaar zijn, maar eerst tot volle wasdom komen in 2009 en de daaropvolgende jaren.

Goede ontwikkelingen worden in het lopende jaar verwacht voor diepwaterprojecten in de Golf van Mexico, in West-Afrika en in Brazilië. Ook in het Midden-Oosten, op de Noordzee en in Azië wordt opnieuw een goede bezetting van de capaciteit verwacht. Fugro profiteert daarnaast van haar kennis en ervaring op het gebied van dienstverlening voor productieverbetering van (bestaande) olie- en gasbronnen.

Fugro is goed uitgerust om wereldwijd op de vraag in de olie- en gassector in te spelen. Tevens bevindt Fugro zich in een goede positie om haar activiteiten uit te breiden voor omvangrijke infrastructurele projecten op het land en in kustwateren. Dit geldt ook voor de mijnbouwactiviteiten door een aanhoudende vraag naar onder meer diamant, goud en uranium.


5 van 16

PERSBERICHT

De marktomstandigheden in de voor ons belangrijke segmenten lijken ook in het lopende jaar voldoende groeimogelijkheden te bieden. Begin 2008 is er sprake van een zeer goed gevulde orderportefeuille. Onze focus blijft gericht op sterke autonome groei, aangevuld met strategische overnames. Het handhaven en zo mogelijk verbeteren van de winstmarge wordt daarbij continu meegewogen.

Gezien het feit dat Fugro's activiteiten wereldwijd plaatsvinden, is de ontwikkeling van de wereldeconomie in algemene zin van invloed op Fugro's activiteiten. Onzekerheden zijn er ten aanzien van de Amerikaanse dollarkoers ten opzichte van de euro, de mogelijk internationale politieke onrust die tot stagnatie van projecten kan leiden en de uitdaging om voldoende en gekwalificeerde medewerkers te werven en aan de onderneming te binden.

Wij blijven de toekomst van Fugro met veel vertrouwen tegemoet zien. Voor 2008 verwachten wij, onder de huidige marktomstandigheden, een verdere groei van de omzet en de nettowinst te kunnen realiseren.

Vanwege het kortlopende karakter van een deel van onze projecten kunnen wij, evenals in voorgaande jaren, eerst een kwantitatieve jaarprognose afgeven bij de publicatie van het halfjaarbericht, in augustus 2008.


6 van 16

PERSBERICHT

Marktontwikkelingen en trends

Olie- en gasmarkt
In 2007 zijn de investeringen van de olie- en gasindustrie gaande het jaar verder verhoogd en met 15 tot 19% opnieuw sterk gestegen. Hiervan is sectorbreed geprofiteerd en derhalve ook door Fugro. De omzet van Fugro is voor 74% olie- en gasgerelateerd.

Volgens recente externe marktonderzoeken zullen de investeringen door de olie- en gasmaatschappijen (in Amerikaanse dollars) in 2008 wereldwijd opnieuw met zo'n 10% toenemen. In het voor Fugro belangrijke segment (internationaal, buiten de Verenigde Staten) wordt een stijging van zo'n 12 tot 16% verwacht. Dit segment omvat circa 70% van de wereldwijde investeringen. In de Verenigde Staten zullen de investeringen naar verwachting 4 à 5% toenemen en in Canada nemen ze, evenals in 2007, ook in 2008 iets af. Bij deze prognoses dient te worden aangetekend dat de laatste jaren de uiteindelijke toename in de wereldwijde bestedingen jaarlijks op meer dan het dubbele van het initiële percentage is uitgekomen.

Fugro is met verschillende, samenhangende diensten steeds meer oplossingsgericht betrokken bij nagenoeg de totale levenscyclus van olie- en gasvelden. Deze cyclus kan meerdere decennia duren. Het begint met het zoeken naar velden en loopt van het onderzoek ten behoeve van het ontwerp en de bouw van de benodigde installaties voor het in productie nemen van nieuwe velden tot productieverbetering van bestaande velden en het buiten gebruik stellen van de installaties. Fugro kan daarmee over een langere periode profiteren van de verdere verhoging van de al jarenlang aanzienlijke investeringen van olie- en gasmaatschappijen. Een aantal jaren zijn deze investeringen relatief beperkt geweest, terwijl er wereldwijd een stijgende energiebehoefte is. Om de kloof tussen vraag en aanbod te dichten zal er ook in de komende jaren naar verwachting extra worden geïnvesteerd. Fugro speelt op deze ontwikkelingen in met onder meer de in 2007 voortgezette capaciteitsuitbreiding.

Veel van de exploratie- en ontwikkelingsactiviteiten, met name van de diepwaterprojecten, vinden plaats in de Golf van Mexico, West-Afrika en Brazilië. Het Midden-Oosten, de Kaspische Zee, de Noordzee en delen van Azië, India en Australië zijn ook continu actieve regio's. Voorts is er steeds meer aandacht voor gedetailleerde reservoir- kennis teneinde de productie in bestaande velden zo lang mogelijk op peil te houden en een zo hoog mogelijk percentage van aanwezige olie en gas te winnen.

Gas is wereldwijd ook een sterke groeimarkt. Het aanbod van vloeibaar natuurlijk gas (LNG), dat over zee vervoerd kan worden, voorziet in een deel van de behoefte. Meerdere LNG-terminals zijn inmiddels in ontwikkeling, waarvoor Fugro wereldwijd op diverse locaties onderzoek verricht. De hoge energieprijzen leiden ertoe dat het aantrekkelijker wordt om ook gasvelden op enige afstand van de afzetmarkten te ontwikkelen. Dit geldt vooral voor het Midden-Oosten, waar zich veel gasreserves bevinden op overbrugbare transportafstand van India, China en Japan. Maar ook in reeds langer gas exporterende landen zoals Australië, Nigeria en Indonesië vinden grootschalige ontwikkelingen plaats. Dit zal de trend naar een mondiale gasmarkt versterken en ervoor kunnen zorgen dat gas aantrekkelijk blijft ten opzichte van andere energiebronnen.

De olieprijs is gedurende het hele jaar op een hoog niveau gebleven met in 2007 gemiddeld USD 72,44 (2006: USD 65,51) voor een vat Brent. Dit wordt veroorzaakt door de wereldwijde economische groei (vraagkant) in combinatie met de relatief beperkte productie- en logistieke capaciteit, die niet snel is uit te breiden (aanbodkant). Uit externe publicaties blijkt dat oliemaatschappijen voor hun rentabiliteitseisen voor grotere projecten een olieprijs hanteren van USD 30-40, dus ruim onder het huidige prijsniveau. Gezien de lange doorlooptijd tussen de aanvang en de realisatie van dit soort projecten verwacht Fugro ook in 2008 en daaropvolgende jaren een goede vraag naar haar diensten.

Markt voor infrastructurele projecten
De infrastructuurgerelateerde activiteiten omvatten in 2007 zo'n 14% van de activiteiten van Fugro. De omvang van deze activiteiten, die sterk regionaal gebonden zijn, neemt toe als gevolg van de sterke economie in een groot aantal regio's en meer aandacht voor grotere, geïntegreerde projecten.

Fugro voert wereldwijd op diverse plaatsen grote opdrachten uit ten behoeve van onder meer vliegvelden, landaanwinning, (LNG-)havenuitbreidingen, dijken, tunnels en grote gebouwen. Fugro slaagt erin haar marktpositie in dit segment gestaag te versterken. Dit vloeit mede voort uit het feit dat Fugro zich steeds meer als een leverancier van integrale oplossingen positioneert en uit de wens van opdrachtgevers om de diverse onderzoekswerkzaamheden voor een project op een breder terrein bij één onderneming onder te brengen. Door een unieke combinatie van activiteiten, specialisten, apparatuur en technologieën, maar ook door schaalgrootte en een vooraanstaande marktpositie kan Fugro profiteren van deze ontwikkeling.


7 van 16

PERSBERICHT

Mijnbouw
De aan mijnbouw gerelateerde activiteiten omvatten circa 6% van de omzet. De huidige prijzen van mineralen leiden tot substantieel hogere exploratie-uitgaven door mijnbouwbedrijven. Het zoeken naar nieuwe mijnbouwgebieden resulteert in een grote vraag naar dit soort diensten. Overheden laten in toenemende mate geofysische informatie in kaart brengen teneinde exploratie-activiteiten te stimuleren. Dit is ook het geval in de (Afrikaanse) ontwikkelingslanden, waar de Wereldbank, de Europese Unie en de African Development Bank regionale onderzoeken hebben gefinancierd.

Overige marktsegmenten
Naast de hiervoor genoemde markten levert Fugro ook diensten in een aantal andere nichemarkten. Dit betreft onder meer nauwkeurige plaatsbepaling voor geautomatiseerde besturing van grote landbouwmachines, routebepaling voor telecommunicatiekabels op zee en luchtkartering met behulp van lasertechnieken voor onder andere overheden. Met name door de bundeling van een aantal activiteiten in `Geospatial Services' wordt ingespeeld op de globalisering van deze markten onder meer door technische ontwikkelingen zoals het gebruik van satellieten en steeds nauwkeurigere opnametechnieken. Circa 6% van de jaaromzet wordt in deze segmenten gegenereerd.

Divisies

Geotechniek (x EUR miljoen) 2007 2006

Omzet 443 371 Resultaat uit bedrijfsactiviteiten (EBIT) 78 58 Geïnvesteerd vermogen 246 240 Afschrijvingen materiële vaste activa 19 14

Resultaat uit bedrijfsactiviteiten (EBIT) in % van de omzet 18 16 Resultaat uit bedrijfsactiviteiten (EBIT) in % van geïnvesteerd vermogen 32 24

Geotechniek op het land
De in eerdere jaren ingezette strategie is in 2007 succesvol gebleken. Speerpunten daarin zijn wereldwijde regionale groei, verdere uitbreiding van de positie voor grondonderzoek in kustwateren en betrokkenheid bij grotere, langetermijnprojecten. De omvang van Fugro, gunstige marktomstandigheden en de wereldwijde kennis(uitwisseling) en ondersteuning die de Fugrovestigingen bieden, hebben dit mogelijk gemaakt. In het verslagjaar zijn wederom nieuwe technologische initiatieven ontwikkeld voor verdere groei.

In West-Europa waren de resultaten goed, in een licht groeiende markt. De uitgevoerde projecten in het voormalige Oost-Europa geven aanleiding tot het verder versterken van onze positie daar. De overname van HGN Hydrogeologie GmbH in Duitsland versterkt de positie wereldwijd op het gebied van waterbeheer. De onderneming geeft adviezen voornamelijk op het gebied van (risico)beheersing van oppervlaktewater, wat in het kader van de stijgende waterspiegel als een groeimarkt wordt gezien.

In de Verenigde Staten is uitstekende groei gerealiseerd door voortzetting van activiteiten met betrekking tot dijkenonderzoek in New Orleans en Californië en specialistisch onderzoek en advies voor grootschalige projecten als tunnels, afwateringssystemen en energiecentrales. De overname van William Lettis & Associates Inc., een adviesbureau met name gespecialiseerd op het gebied van gevoeligheidsstudies voor aardbevingen, zal bijdragen tot verdere groei van onze betrokkenheid bij complexe projecten, zoals de bouw van kerncentrales, dammen en de uitbreiding van het Panamakanaal.

In het Midden-Oosten bleef het werkvolume hoog ten gevolge van de aanhoudende activiteiten voor infrastructurele projecten en kunstmatige eilanden, alsmede olie- en gasrelateerde projecten, met name in Saudi- Arabië. De nieuwe vestiging in New Delhi zal de verdere groei in India ondersteunen, gericht op de aanzienlijke investeringen in wegen en havens.

In het Verre Oosten is de markt in Hongkong verder verbeterd in een aanloop naar grootschalige investeringen in 2008 en 2009. De resultaten ten gevolge van de geotechnische en instrumentatie-activiteiten in China zijn positief.


8 van 16

PERSBERICHT

Geotechniek op zee
Met Geotechniek op zee positioneert Fugro zich steeds meer als integrale dienstverlener voor multidisciplinaire, complexe diepwaterprojecten. Een aantal bestaande diensten van Geotechniek op zee en Survey op zee is daartoe gebundeld in de Geoconsultancy-groep. Specifieke `service centers' zijn of worden opgezet in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zuidoost-Azië, waar diverse disciplines van Fugro worden samengebracht ten behoeve van het leveren van oplossingen voor de opdrachtgever. Op basis van haar wereldwijde aanwezigheid en specialistische uitrusting bouwt Fugro haar leidende marktpositie uit. Deze sterke positie en de grote technische expertise spelen een doorslaggevende rol bij het verkrijgen van diepwaterprojecten of multidisciplinaire projecten.

Over het verslagjaar waren de resultaten beter dan in 2006. Er was sprake van een optimale bezetting van de vloot, door adequate logistieke planning van personeel en varend materieel. Er waren diepwaterprojecten in de Middellandse Zee, de Golf van Mexico en voor de kust van West-Afrika, India en Brazilië. Door de hoge olieprijzen was er ook een toenemende belangstelling voor (kleinschaliger, nieuwe) projecten in ondiep water in Zuidoost- Azië, Australië, de Noordzee en in de Golf van Mexico. Hierbij richten de diensten zich meer op de zelfstandige olie- en gasondernemingen (`independents'). Voorts was er een toename in de activiteiten van de olie- en gasbedrijven van nationale overheden. De goede vooruitzichten hebben tot gevolg dat Fugro ook in deze sector nieuwe investeringen doet in het bekwamen van medewerkers en de uitbreiding van materieel.

Fugro heeft in 2007 in opdracht van onder meer China en Zuid-Korea, alsmede in een eerdere fase voor private olie- en gasbedrijven, nader onderzoek gedaan teneinde de aanwezigheid van gashydraten in diepwater vast te stellen. Van deze kennis wordt onder meer gebruikgemaakt bij de advisering inzake veiligheidsaspecten bij het aanboren of produceren van hydraten als potentiële nieuwe energiebron.

Survey (x EUR miljoen) 2007 2006

Omzet 852 709 Resultaat uit bedrijfsactiviteiten (EBIT) 205 146 Geïnvesteerd vermogen 371 278 Afschrijvingen materiële vaste activa 37 29

Resultaat uit bedrijfsactiviteiten (EBIT) in % van de omzet 24 21 Resultaat uit bedrijfsactiviteiten (EBIT) in % van geïnvesteerd vermogen 55 52

Survey op zee
Offshore Survey levert een reeks van gespecialiseerde diensten zoals plaatsbepaling, constructiesupport, geofysisch onderzoek, meteorologische en oceanologische studies waarvoor schepen, ROV's (Remotely Operated Vehicles) en AUV's (Autonomous Underwater Vehicles) wereldwijd worden ingezet.

Fugro heeft met deze activiteiten wederom een uitstekend jaar achter de rug. De markten toonden over een breed front een sterk opgaande lijn. De resultaten werden ook positief beïnvloed door de acquisitie eind 2006 van Rovtech. In 2007 was er grote vraag naar onderzoek voor de ontwikkeling van nieuwe velden voor olie- en gasmaatschappijen, alsook naar diensten bij installatiewerk door servicebedrijven. Door de olie- en gasindustrie werd flink geïnvesteerd, terwijl ook de telecommunicatiemarkt zich wat herstelde. Er was een uitstekende bezettingsgraad van de capaciteit, waarbij de tarieven goed waren. Fugro profiteerde gedurende 2007 ook nog van de vraag naar assistentie bij herstelwerkzaamheden voor de eind 2005 door orkanen ontstane schade in de Golf van Mexico.

In het boekjaar werden flinke investeringen gedaan, niet alleen in opleiding en training van medewerkers, maar ook in materieel. Er werden nieuwe schepen aan de vloot toegevoegd en het aantal ROV's werd aanzienlijk uit gebreid. Met deze investeringen wordt door Fugro ingespeeld op de continu groeiende vraag naar onze diensten. Met de toename van de ontwikkeling van olievelden in diep water, is er een grote behoefte aan precieze en gedetailleerde metingen van de zeebodem en de onderliggende lagen. Fugro's AUV-technologie wordt bij deze onderzoeken wereldwijd toegepast. In het verslagjaar is het beleid gecontinueerd om de positie van Fugro buiten de olie- en gasmarkt uit te breiden. Ook in de niet-olie- en gassector (waaronder de telecommunicatiemarkt en het vervaardigen van hydrografische kaarten voor overheden) is sprake van sterke wereldwijde vraag naar het in kaart brengen van de zeebodem, waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel conventionele technologie als lasertechnologie vanuit de lucht.


9 van 16

PERSBERICHT

Geospatial services
De landsurvey- en plaatsbepalingsactiviteiten zijn met ingang van het verslagjaar 2007 gebundeld in Geospatial services. De strategie is erop gericht een wereldwijde geografische informatiedienst op te bouwen die oplossingen levert voor de professionele gebruiker.

In Geospatial services zijn ook EarthData en MAPS ondergebracht, twee acquisities in 2007. Hierdoor zijn nieuwe technieken voor dataverzameling toegevoegd, is een grotere geografische spreiding bereikt en is de klantenbasis aanzienlijk verstevigd voor het verder uitbouwen van deze activiteiten op wereldwijde schaal. De marktpositie van Fugro en de synergiemogelijkheden binnen de onderneming zullen bijdragen aan het benutten van de mogelijkheden om verdere groei te realiseren.

In het verslagjaar was er sprake van een goede ontwikkeling in omzet en nettowinst van de bestaande activiteiten. Nagenoeg alle marktsegmenten en regio's hebben zich uitstekend ontwikkeld, met uitzondering van de aan gaswinning gerelateerde onderzoeksactiviteiten in West-Canada. In het Midden-Oosten gaven de infrastructuurgerelateerde activiteiten een sterke groei te zien, terwijl in de Verenigde Staten (Louisiana) de olie- en gasactiviteiten zich uitstekend ontwikkelden. In Afrika was er over een breed front sprake van een goede gang van zaken.

De acquisities hebben de resultaten van Fugro in het verslagjaar ook positief beïnvloed en de dienstverlening verbreed. De overgenomen ondernemingen geven Fugro onder meer een sterke positie op het gebied van luchtkartering in de Verenigde Staten en in moeilijker toegankelijke gebieden. Onder meer veel (lokale en semi-) overheden zijn klant en tevens ligt de focus op activiteiten buiten de olie- en gassector. Met deze acquisities zijn ook technologisch geavanceerde camera's, lasermeetsystemen en een unieke radartechnologie vanuit de lucht (GeoSar) verworven. Ook werd in 2007 verder geïnvesteerd in onder meer meetinstrumenten voor kartering vanuit helikopters, waarvan drie nieuwe systemen in gebruik werden genomen op de Europese en Noord-Amerikaanse markt.

Geoscience (x EUR miljoen) 2007 2006

Omzet 508 354 Resultaat uit bedrijfsactiviteiten (EBIT) 115 66 Geïnvesteerd vermogen 402 286 Afschrijvingen materiële vaste activa 23 17

Resultaat uit bedrijfsactiviteiten (EBIT) in % van de omzet 23 19 Resultaat uit bedrijfsactiviteiten (EBIT) in % van geïnvesteerd vermogen 29 23

Development & Production
Development & Production levert wereldwijd aan de olie- en gasindustrie een breed, samenhangend dienstenpakket en heeft een sterke positie op het gebied van seismisch onderzoek op zee en als leverancier van data op basis van non-exclusiviteit (multi-client data). Verder worden hoogwaardige diensten geleverd voor de dataverwerking en interpretatie van geofysische, geologische en reservoirdata ter verbetering van de kennis van (potentiële) olie- en gasreservoirs.

Ook in het verslagjaar 2007 ontwikkelden de activiteiten zich over alle bedrijfsonderdelen uitstekend. In de olie- en gasindustrie was wederom sprake van een sterke toename van de investeringsbereidheid in exploratieactiviteiten. Dit resulteerde in een sterke toename van de vraag naar seismisch onderzoek en de goede verkoop van geologische en seismische multi-client data. De verkoop van dit soort gegevens in de Golf van Mexico bleef achter bij de verwachtingen, maar werd ruimschoots gecompenseerd door goede verkopen elders. De totale omzet in seismische dienstverlening bedroeg in 2007 circa EUR 325 miljoen. De vraag naar gegevens voor het speuren naar nieuwe olie- en gaswinningsgebieden zal naar verwachting aanhouden door voortgaande productie- vermindering van bestaande olievelden (depletie-effect), de groeiende vraag naar olie en gas, alsmede de aanhoudend hoge olie- en gasprijzen.

Op bovengenoemde trend speelt Fugro in. Naast de goede marktomstandigheden was de uitstekende gang van zaken in 2007 ook met name het gevolg van investeringen van Fugro in kapitaalintensieve activiteiten in het jaar ervoor. Met grote voortvarendheid is gewerkt aan het opbouwen van een moderne vloot voor seismisch onderzoek op zee, zodat wereldwijd efficiënt geopereerd kan worden. Ook in de komende jaren zal capaciteit worden toegevoegd. Met deze moderne seismische vloot is Fugro nu een speler op wereldschaal, waarbij de onderneming op de `short list' staat van vrijwel alle grote olie- en gasmaatschappijen. Dit onderstreept het belang van een


10 van 16

PERSBERICHT

moderne vloot van voldoende omvang, uitgerust met de nieuwste technologieën en die voldoet aan hoge veiligheidseisen. Met de huidige organisatie werpen samenwerking en synergie tussen de verschillende bedrijfsonderdelen van Fugro ook hun vruchten af. De slagvaardigheid en positie verbeteren verder in een markt die in 2007 gekenmerkt werd door voortgaande consolidatie.

Met betrekking tot het verwerken en interpreteren van gegevens heeft Fugro geografisch gezien haar positie in 2007 verder verbeterd door met name uitbreiding in Zuid- Amerika. Voorts versterkten twee acquisities, ProFocus Systems en 4th Wave, de positie in respectievelijk de opvang- en opslagsystemen voor seismische gegevens en de verwerking van seismische data voor reservoiranalyse. Tevens zijn in 2007 de dataopslagactiviteiten van Kestrel in Canada overgenomen, als onderdeel van de wereldwijde uitbouw van deze activiteit.

Airborne survey
Airborne survey richt zich vooral op onderzoek naar (nieuwe) wingebieden voor de mijnbouw. Ook de olie- en gassector gebruikt steeds meer Airborne survey-methoden en -technieken teneinde nieuwe velden te zoeken en in kaart te brengen. Tevens zijn (semi-)overheidsinstellingen belangrijke opdrachtgevers, aangezien het winnen van mineralen en fossiele brandstoffen van strategisch-economisch belang is.

Bij de Airborne survey -activiteiten waren de resultaten in 2007 ook hoger. Fugro onderscheidt zich in de markt doordat wereldwijd een `full service' pakket kan worden geleverd. De voorgenomen aankoop van de Falcon- technologie (nauwkeurige zwaartekrachtmetingen) zal de dienstverlening verder verbreden. De betere resultaten weerspiegelen ook het continu hoge activiteitenniveau in het zoeken naar natuurlijke hulpbronnen, waarbij het zoeken naar water eveneens steeds meer aandacht krijgt. De behoefte aan basismetalen, waardevolle mineralen en olie en gas blijft onverminderd groot door de wereldwijde economische expansie.

Evenals in het verslagjaar 2006 nam het zoeken naar alternatieve energiebronnen toe. Dit heeft wederom geleid tot een krachtige toename in de exploratie van uranium in Canada en Australië.

Fugro investeerde ook in 2007 in technologische ontwikkelingen. Er werd een nieuw type, kostenefficiënt, vliegtuig aan de vloot toegevoegd. Ook wordt de tweede generatie ontwikkeld van een techniek, waarbij een elektromagnetisch veld vanaf een helikopter diep in de aardkorst doordringt om inzicht in de geologische structuren te verkrijgen. Deze technieken en systemen zijn vooral interessant in afgelegen gebieden, waar vliegvelden niet of onvoldoende aanwezig zijn.

Toelichting op jaarcijfers 2007
Om 10.30 uur zal Fugro een persconferentie geven met een toelichting op de jaarcijfers van 2007. Deze persconferentie is via webcast (www.fugro.com) in het Nederlands te volgen. Om 13.00 uur start de analistenpresentatie in het Engels, die eveneens via webcast op www.fugro.com is te volgen. Op de website is tevens een digitale versie van het Fugro jaarverslag 2007 beschikbaar.

Voor nadere informatie:
Fugro N.V.
Ir K.S. Wester, President-Directeur
Telefoon +31 70 311 11 12

Waarschuwing met betrekking tot toekomstgerichte uitspraken Dit bericht bevat mogelijk toekomstgerichte uitspraken. Toekomstgerichte uitspraken zijn uitspraken die geen historische feiten zijn, zoals, niet limitatief, mededelingen die overtuigingen, verwachtingen, bedoelingen, prognoses, schattingen of voorspellingen (en de aannames die daaraan ten grondslag liggen) van Fugro N.V. uitdrukken of inhouden. Aan toekomstgerichte uitspraken zijn noodzakelijkerwijs risico's en onzekerheden verbonden. De werkelijke toekomstige resultaten of omstandigheden kunnen dan ook wezenlijk verschillen van die uitgedrukt of bedoeld in toekomstgerichte uitspraken. De oorzaak van een zodanig verschil kan zijn gelegen in diverse factoren (zoals, niet limitatief, de ontwikkelingen in de olie- en gassector en aanverwante markten, valutarisico's en onverwachte operationele tegenslagen). Eventuele toekomstgerichte uitspraken in dit bericht zijn gebaseerd op informatie die Fugro N.V. 's management op dit moment ter beschikking staat. Fugro N.V. neemt geen verplichting op zich om steeds een publieke aankondiging te doen indien zich wijzigingen voordoen in die informatie of indien er anderszins wijzigingen of ontwikkelingen zijn met betrekking tot toekomstgerichte uitspraken in dit bericht.


11 van 16

PERSBERICHT

Geconsolideerde winst- en verliesrekening
Voor het jaar geëindigd op 31 december (EUR x 1.000) 2007 2006

Omzet 1.802.730 1.434.319 Uitbesteed werk en andere externe kosten (kostprijs) (604.855) (503.096)

Brutowinst (netto-omzet eigen diensten) 1.197.875 931.223 Overige bedrijfsopbrengsten 14.448 13.052

Personeelskosten (518.146) (426.636) Afschrijving (107.684) (78.169) Amortisatie immateriële activa (7.093) (6.212) Overige bedrijfskosten (254.587) (221.691)

Resultaat uit bedrijfsactiviteiten (EBIT) 324.813 211.567 Financieringsbaten 3.837 2.393 Financieringslasten (34.818) (28.839)

Nettofinancieringslasten (30.981) (26.446)

Aandeel in resultaat investeringen verwerkt volgens `equity'-methode (226) 1

Winst vóór belastingen 293.606 185.122 Winstbelastingen (71.277) (43.373)

Winst over het boekjaar 222.329 141.749

Toe te rekenenen aan:
Aandeelhouders van de vennootschap 216.213 141.011 Minderheidsbelang 6.116 738

Winst over het boekjaar 222.329 141.749

Gewone winst per aandeel (EUR) 3,11 2,05

Verwaterde winst per aandeel (EUR) 2,86 1,91


12 van 16

PERSBERICHT

Geconsolideerde balans
Per 31 december (EUR x 1.000)
2007 2006 Activa
Materiële vaste activa 599.298 412.232 Immateriële activa 407.587 368.881 Investeringen verwerkt volgens `equity'-methode 1.542 1.853 Overige beleggingen 6.265 3.498 Uitgestelde belastingvorderingen 18.037 23.531

Totaal vaste activa 1.032.729 809.995

Voorraden 44.320 47.403 Handelsvorderingen en overige vorderingen 549.732 472.605 Actuele winstbelastingvorderingen 1.375 4.647 Liquide middelen 71.974 71.048

Totaal vlottende activa 667.401 595.703

Totaal activa 1.700.130 1.405.698

Eigen vermogen
Aandelenkapitaal 3.521 3.479 Agioreserve 301.550 301.539 Overige reserves 178.705 116.388 Onverdeeld resultaat 216.213 141.011

Totaal eigen vermogen toe te rekenen aan de aandeelhouders 699.989 562.417

Minderheidsbelang 7.033 3.364

Totaal eigen vermogen 707.022 565.781

Verplichtingen
Leningen en overige financieringsverplichtingen 449.957 341.997 Personeelsbeloningen 30.333 38.745 Voorzieningen 16.278 13.888 Uitgestelde belastingverplichtingen 486 357

Totaal langlopende verplichtingen 497.054 394.987

Rekeningen-courantkredieten banken 78.443 42.879 Leningen en overige financieringsverplichtingen 6.460 57.010 Schulden aan leveranciers en overige kortlopende verplichtingen 321.715 285.758 Belastingen en premies sociale verzekeringen 29.407 23.782 Actuele winstbelastingverplichtingen 60.029 35.501

Totaal kortlopende verplichtingen 496.054 444.930

Totaal verplichtingen 993.108 839.917

Totaal eigen vermogen en verplichtingen 1.700.130 1.405.698


13 van 16

PERSBERICHT

Geotechniek
(EUR x miljoen) 2007 2006 2005 Omzet Geotechniek op het land 254 223 172 Omzet Geotechniek op zee 189 148 132 Totaal 443 371 304

Resultaat uit bedrijfsactiviteiten (EBIT) 78 58 46 In % omzet 18 16 15 In % geïnvesteerd vermogen 32 24 26

Afschrijvingen materiële vaste activa 19 14 10

Geïnvesteerd vermogen 246 240 175

Gemiddelde dollarkoers 0,73 0,79 0,81

Orderportefeuille Jan 08 Jan 07 Jan 06 Op het land 153 147 97 Op zee 142 98 69 Totaal orderportefeuille 295 245 166 Dollarkoers per 1 januari 0,68 0,76 0,85


14 van 16

PERSBERICHT

Survey
(EUR x miljoen) 2007 2006 2005 Omzet Survey op zee 731 624 490 Omzet Geospatial Services 121 85 75 Totaal 852 709 565

Resultaat uit bedrijfsactiviteiten (EBIT) 205 146 97 In % omzet 24 21 17 In % geïnvesteerd vermogen 55 52 44

Afschrijvingen materiële vaste activa 37 29 25

Geïnvesteerd vermogen 371 278 222

Gemiddelde dollarkoers 0,73 0,79 0,81

Orderportefeuille Jan 08 Jan 07 Jan 06 Survey op zee 539 482 372 Geospatial Services 109 62 57 Totaal orderportefeuille 648 544 429 Dollarkoers per 1 januari 0,68 0,76 0,85


15 van 16

PERSBERICHT

Geoscience
(EUR x miljoen) 2007 2006 2005 Omzet Development & Production 406 268 216 Omzet Airborne Survey 102 86 76 Totaal 508 354 292

Resultaat uit bedrijfsactiviteiten (EBIT) 115 66 44 In % omzet 23 19 15 In % geïnvesteerd vermogen 29 23 24

Afschrijvingen materiële vaste activa 23 17 18

Geïnvesteerd vermogen 402 286 180

Gemiddelde dollarkoers 0,73 0,79 0,81

Orderportefeuille Jan 08 Jan 07 Jan 06 Development & Production 453 294 171 Airborne Survey 62 63 48 Totaal orderportefeuille 515 357 219 Dollarkoers per 1 januari 0,68 0,76 0,85


16 van 16


---- --