Heijmans N.V.

Vrijdag 7 maart 2008
6 maart 2008
ONDERHOUD AMERSFOORTSE WIJK NAAR HEIJMANS INFRA s-Hertogenbosch Heijmans neemt in opdracht van de gemeente Amersfoort en het Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) de komende drie jaar het integrale beheer en onderhoud van de openbare ruimte in de wijk Vathorst voor haar rekening. Naast het technische beheer krijgen een medewerker van Heijmans de rol van toezichthouder en aanspreekpunt voor bewoners. Nog niet eerder werd in Nederland op gemeentelijk niveau het beheer en onderhoud op deze schaal uit handen gegeven. Het contract heeft een waarde van ongeveer 3 miljoen.

De wijk Vathorst groeit in de komende vijf jaar van 4.000 naar 7.700 woningen. Heijmans Infra Management (HIM) wordt verantwoordelijk voor het opstellen en de uitvoering van onderhoudsplannen. Dit geldt onder andere voor het groen, de verhardingen en de straatreiniging. Heijmans richt ook een centraal meldpunt in voor klachten en vragen uit de buurt.

Participatie

De beheerders worden de oren en ogen van de wijk en treden als vraagbaak voor bewoners op. Ook de bewonersparticipatie in Vathorst zal worden bevorderd. Zo worden inwoners en hun kinderen betrokken bij de inrichting van de openbare ruimte. Zo worden zij gevraagd om mee te denken over het ontwerp van een nieuw speelveld. Via een website en een nieuwsbrief zullen bewoners op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen in hun wijk. In Vathorst komt een jaarlijks tevredenheidsonderzoek naar de kwaliteit van het beheer en onderhoud in de wijk. Verder zal Ontwikkelingsbedrijf Vathorst steekproeven houden om het onderhoud te controleren. Vathorst wordt in de komende vijf jaar verder uitgebreid. Hierdoor kunnen verbeteringen en aanpassingen in de plannen voor de openbare ruimte en in het onderhoud, direct worden toegepast. Heijmans werkt voor dit contract samen met Cyber BV - Adviseurs voor buitenruimte en organisatie uit Bodegraven.

HIM

Heijmans Infra Management (HIM) richt zich via Heijmans Beheer.nl op de meervoudige multidisciplinaire onderhoudscontracten met een langdurig karakter. Daarbij legt de opdrachtgever taken en verantwoordelijkheden op het gebied van beheer en onderhoud bij HIM. Dit past in de full-service strategie van Heijmans.