SP Tilburg


Aan deeltaxi nog niks verbeterd

07-03-2008 * Het tumult over de problemen bij de deeltaxi neemt voorlopig niet af. SP raadslid Bart van de Camp zal aanstaande maandag wethouder Aarts om opheldering vragen: "Zij beloofde dat het leed op 3 maart geleden zou zijn, maar niets is minder waar. Ze belooft vanalles, maar uiteindelijk komt er niks van terecht, en ik wil maandag van haar horen hoe lang dat nog zo door moet gaan".

De klachten over de deeltaxi kwamen in februari met honderden per dag binnen. Van de Camp: "Niet nieuw, wij houden regelmatig klachtenweken en kenden de problemen. We hebben die ook keer op keer aangekaart, maar de wethouder zag nooit aanleiding om die serieus te nemen". Tot vorige maand, toen beloofde zij in gesprek te gaan met PZN om de problemen op te lossen. "Op 3 maart zou het geregeld zijn, maar de klachten houden aan, er is niets veranderd, de wethouder heeft de raad én de klanten voor de zoveelste keer met een kluitje in het riet gestuurd".

Tijdens de vorige commissievergadering over de deeltaxi kwam de wethouder er pas achter dat klanten nog altijd het dure 0900 nummer moesten gebruiken en dat het 'gewone' 013 nummer helemaal nog niet in de lucht was. "Klanten weten nu nog steeds niet dat er een goedkoper nummer bestaat om hun deeltaxi te bestellen. Dat schiet natuurlijk niet op zo. Wethouder Aarts moet mij maandag maar eens uitleggen wat ze nou eigenlijk precies heeft gedaan al die tijd op de problemen op te lossen, want zo kan het echt niet langer", aldus Van de Camp.

www.tilburg.sp.nl

Piushaven 29
5017 AN Tilburg
tel. 013 - 5802320
b.g.g. 013 - 5821534
fax 013 - 5802318