Time : 10:00:00
Date : 07 March 2008
Sender Name: Famous Clothes

CAMELEON : de eerste ecologisch-gebouwde winkel van Europa

Op 6 maart heeft CAMELEON de eerste bomen geplant op zijn nieuwe terrein in Sint-Lambrechts-Woluwe in het bijzijn van Olivier Maingain, Benoît Cerexhe en Evelyne Huytebroeck

Olivier Maingain, Benoît Cerexhe en Evelyne Huytebroeck hebben samen drie haagbeuken geplant om de werf van de nieuwe CAMELEON-winkel in Sint-Lambrechts-Woluwe te openen. De opening van de winkel is voorzien voor de lente van 2009.

Met deze nieuwe commerciële ruimte van 8.000 m² aan de rand van de Ring kan CAMELEON verder groeien. Het is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de Brusselse merknaam die in 1988 werd gecreëerd.

Het project bestaat uit een gebouw van 17.000 m² met:
- een grote gespecialiseerde winkelruimte (8.000 m²);
- bureau- en opslagruimte;

- een crèche voor 36 kinderen, in samenwerking met de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe.

In het kader van dit project wordt 2,5 miljoen euro geïnvesteerd in het milieu. Het innoverende concept van het gebouw zorgt voor 7.250 ton minder CO²-uitstoot (productie van hernieuwbare energie inbegrepen) over een periode van 30 jaar. Het bureau cwarchitects heeft het concept in samenwerking met de Université Catholique de Louvain (Architecture et Climat) en haar spin-off Matriciel ontwikkeld. Het project heeft al prijzen gekregen als erkenning voor het duurzaam ontwerp.

Op het terrein worden ook een windmolen (25 kW) en een veld zonnecellen (35 kW) voorzien. Studies hebben al uitgewezen dat de installatie van een windmolen haalbaar is. De toelatingsaanvragen worden weldra ingediend. Het zal de eerste windmolen van die grootte in Brussel zijn.

Dankzij de nieuwe Cameleon winkel worden ook 90 nieuwe banen gecreëerd.

PERSDOSSIER EN FOTO'S
ftp://194.78.136.246
login : PREMIERARBRE
password : PREMIERARBRE

Contact
Augustin WIGNY
Afgevaardigde bestuurder
augustin@cameleon.be
0479-99 30 22

www.cameleon.be

URL: http://www.cameleon.be

Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL