Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht datum:
07 maart 2008
nummer:
08
|                                                                              |
Bouw woontorens Wormerhoek gaat door

De bouw van de twee woontorens aan de Wormerhoek in de gemeente Capelle aan den IJssel gaat door. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag 5 maart bepaald. De uitspraak betekent dat de projectontwikkelaar verder kan bouwen aan de 176 appartementen. De gemeente Capelle aan den IJssel is erg blij met deze uitspraak van de Rotterdamse rechtbank. De twee woontorens aan de Wormerhoek bieden luxe appartementen op een unieke locatie.

Motivering Rechtbank
De rechtbank vindt dat het bouwplan van de gemeente past binnen het rijks-, provinciale- en lokale planologische beleid. Verder oordeelde de rechter dat de bewoners en de bedrijven die beroep hebben aangesteld niet onevenredig in hun belangen worden geschaad met de komst van de woontorens. De rechtbank oordeelde ook dat de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel niet als belanghebbende bij het besluit kan worden aangemerkt.

Hoger beroep
Nu de rechtbank uitspraak heeft gedaan kan gedurende zes weken hoger beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.



Gemeente Capelle a/d IJssel