Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Nederlandse vrouw geen ijdeltuit

Nederlandse vrouw nuchter en zelfverzekerd over uiterlijk blijkt uit onderzoek van Olaz

Rotterdam, vrijdag 7 maart 2008 - De Nederlandse vrouw is tevreden over haar uiterlijk, zo blijkt uit onderzoek1 van huidverzorgingmerk Olaz. Maar liefst 86% procent van de vrouwen geeft aan meestal of altijd gelukkig te zijn met haar uiterlijk. Vrouwen gaven aan het gelukkigst te zijn met hun uiterlijk tussen hun 20e en 40e jaar. Opvallend is dat vrouwen zonder baan en alleenstaanden vaker ongelukkig zijn met hun uiterlijk (respectievelijk 31% en 25% versus 14%). Bij slechts 5% van de vrouwen is de grootste zorg bij het ouder worden haar uiterlijk. Grotere bronnen van zorg zijn gezondheid (66%) of familie en vrienden (17%). De Nederlandse nuchterheid wordt bevestigd door de tijd die vrouwen aan gezichtsverzorging besteden; 46% besteedt hier niet meer dan 5 minuten per dag aan.

Schijn bedriegt
Ondanks de geringe ongerustheid over het uiterlijk bij het ouder worden wijst het onderzoek ook uit dat bijna de helft van de vrouwen (47%) zichzelf minder mooi vindt dan in jongere jaren. Vier op de tien vrouwen proberen dan ook hun huid er minder oud uit te laten zien. Van hen gebruikt eenderde (34%) huidverzorgingproducten tegen de tekenen van het ouder worden. Verder blijkt dat vrouwen zich voornamelijk goed verzorgen om lekker in hun vel te zitten (78%) en om hun lijf gezond te houden (36%). Bijna een op de tien (9%) vrouwen verzorgt zich met name goed om haar partner tevreden te houden.

Beauty shopping
De zelfverzekerdheid onder Nederlandse vrouwen ten aanzien van hun uiterlijk blijkt ook uit het feit dat een ruime meerderheid van de vrouwen zichzelf net zo mooi vindt als andere vrouwen (68%). Toch toont het onderzoek van Olaz ook aan dat gemiddeld een kwart van de vrouwen zichzelf minder mooi vindt dan andere vrouwen. Wanneer vrouwen zich ongelukkig voelen over hun uiterlijk gaan zij shoppen (27%) of verwennen zij zichzelf met huidverzorgingproducten (18%) om zich beter te voelen. 17% van de vrouwen grijpt in dat geval naar eten.

Natuurlijk schoon
Nederlandse vrouwen zien het liefst een natuurlijke look. Vrijwel alle vrouwen vinden vrouwen zonder make-up of met slechts een vleugje make-up het mooist. Ook blijkt dat maar 2% van de vrouwen zichzelf mooier vindt als zij cosmetische chirurgie heeft ondergaan. Nederlandse vrouwen zien zichzelf het liefst ouder worden zoals Anita Witzier (14%), op de voet gevolgd door Monique van de Ven en Simone Kleinsma (beiden 12%). Opmerkelijk is dat geen van de ondervraagden eruit wil zien als Connie Breukhoven of Judith Osborn.

____________________

1 Online onderzoek uitgevoerd door TNS NIPO in februari 2008 onder 518 Nederlandse vrouwen in de leeftijd van 30 tot 60 jaar in opdracht van Olaz.


- Einde Bericht -

Achtergrondinformatie (