KMM Groep best geleide DGA onderneming in Flevoland


LELYSTAD, 20080307 -- Voor de eerste keer zijn in Nederland de 50 best geleide ondernemingen geselecteerd in het kader van de Deloitte competitie `Building the Best'. Deze bedrijven geleid door een directeur-grootaandeelhouder (DGA) blinken uit in financieel management, talentmanagement en inzet van technologie, zo blijkt uit het juryrapport.

De vijftig winnende bedrijven mogen een jaar lang de titel `Netherlands 50 Best Managed Companies 2008' voeren. Op 4 juni a.s. zullen de managementteams van de winnende DGA-bedrijven tijdens een feestelijk gala worden gehuldigd. KMM Groep is vereerd tot de selecte groep te behoren, maar is niet verrast. Het bedrijf heeft de laatste jaren een sterke organisatie neergezet waarmee een sterke groei in omzet en winst wordt bereikt. Ook de plannen voor de toekomst geven uitzicht op een versnelde groei waarmee de KMM groep in 2010 bij de grootste 500 bedrijven in Nederland verwacht te behoren. De KMM groep is actief met 20 bedrijven onder de namen Karmac, IVIO, Metafoor, Prosu en Mac3park. Daarnaast participeert de groep middels minderheidsdeelnemingen nog in verschillende bedrijven. De diverse bedrijven hebben meer dan 600 medewerkers en besteden veel aandacht aan organisatiegroei, marktkennis en innovatie. De KMM groep kent verder al sinds 2002 een van de grootste Management Trainee programma's van Nederland en heeft uitgebreide opleidingsprogramma's voor haar medewerkers en het management. Ir. Richard Beers, holding directeur en verantwoordelijk voor KMM Finance & Acquistions presenteerde de ontwikkelingen en de plannen van de groep, en is trots dat de KMM groep als enige bedrijf uit Flevoland is geselecteerd voor deze prestigieuze nominatie.

Het programma is een initiatief van Deloitte Nederland, in samenwerking met VNO-NCW, Nyenrode Business University, Stichting Ondernemersklankbord en de Kamer van Koophandel Nederland. Met dit programma dat door Deloitte in Canada in 1993 is gestart, worden de 50 beste door directeur grootaandeelhouders geleide ondernemingen geselecteerd. De benoeming tot een van de 50 best geleide ondernemingen bezorgt het bedrijf meer dan louter erkenning en waardering. Het onderzoek dat de grondslag voor de verkiezing is helpt de onderneming zich strategisch verder te verbeteren.

Het programma staat open voor bedrijven die Nederlands eigendom zijn met meer dan 50 medewerkers, omzet minimaal 10 miljoen euro, drie jaar aanhoudende groei, niet beursgenoteerd en geleid door een directeur grootaandeelhouder.

De geselecteerde bedrijven zijn langs de meetlat voor groei en strategie gelegd en bezocht door een consultant van Deloitte. Niet alleen financieel en de omgang met risico's maar ook op gebied van organisatie-inrichting en bekwaamheid, het aantrekken en behouden van talent en strategische marktbeslissingen werd het bedrijf beoordeeld. Tot slot beoordeelde een onafhankelijke jury een presentatie van het bedrijf. Tot slot vond de selectie van de 50 best geleide bedrijven plaats. Deze bedrijven worden in het zonnetje gezet omdat ze een belangrijke banenmotor zijn en leveren een grote bijdrage aan het verstevigen van de internationale handelspositie en het innovatievermogen van Nederland.